Τρώγονται εύκολα και είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά.Τα φρούτα αποτελούν το ιδανικό σνακ.Η επιστημονική έρευνα μας έδειξε ότι ακόμη και μια μικρή αύξηση κατά μία ή δύο μερίδες των φρούτων που τρώμε κάθε μέρα μπορεί να μειώσει με τρόπο θεαματικό την ευαισθησία μας για ορισμένες νόσους.

ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

Τα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C και ,φλαβονοειδή και πολυφαινόλες τα οποία παρουσιάζουν αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν από ιούς και φλεγμονές.Άρα η χρήση της φράσης ένα μήλο τη ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα έχει λόγο ύπαρξης και δικαιολογείται. Επιπλέον τα φρούτα περιέχουν μεταλλικά στοιχεία ,ίνες,80 % νερό και καθόλου χοληστερόλη.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ

Στο πρωινό.Μπορείτε να προσθέσετε στα δημητριακά πρωινού ένα μήλο,μερικές σταφίδες,μπανάνα ,φρούτα του δάσους ή γιαούρτι με ανανά,πεπόνι ή φράουλες.Εναλλακτικά μπορείτε να πιείτε ένα φυσικό χυμό φρούτων. Μεσημεριανό .Για να δώσετε χρώμα σε μια πράσινη σαλάτα προσθέστε μερικά φρούτα(πορτοκάλι φράουλες). Απόγευμα.Δοκιμάστε μιλκ σέικ με γιαούρτι ή smoothies με 2 3 φρούτα. Βράδυ.Μπορείτε να συνοδέψετε τα κρεατικά σας με σάλτσες από φρέσκα φρούτα ή να φτιάξετε γλυκόξινες σάλτσες με ανανά ή μάνγκο.

ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

Όταν τα φρούτα περνάνε από διαδικασία ξήρανσης ή αφυδάτωσης οι περισσότερες από τις θρεπτικές ουσίες συγκεντρώνονται στα στερεά που απομένουν.Ορισμένα υποβάλλονται σε επεξεργασία με συντηρητικά που έχουν ως βάση το θείο.Τα άτομα που πάσχουν από άσθμα ή από αλλεργίες θα πρέπει να είναι προσεκτικά.Τα ξερά φρούτα είναι καλά και ως σνακ .Αν τα βράσετε και τα αφήσετε να μουλιάσουν μπορείτε να τα συνοδέψτε με δημητριακά ,με κομπόστες ως γέμιση ή μαζί με κάποιο ψητό.

ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ: Αβοκάντο ,γκρειπ φρουτ ,μανταρίνια ,πορτοκάλια ,λεμόνια.

Άρτεμις Ζερδελή Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Follow us