Περιγραφή
Μανιταρόσουπα που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι νόστιμη!
Τι χρειαζόμαστε:
- 400 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ ελαιολαδο
- 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
- 2 φλιτζανια τσ. νερό
- 1 κ.σ αλεύρι
- 1 κ.γ κόφτο αλάτι
- ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
2) Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
5) Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αγοράζω φρέσκα μανιτάρια, τα καθαρίζω και τα κόβω σε διάφορα μεγέθη τα οποία φυλάω στην κατάψυξη. Στη συγκεκριμένη συνταγή λοιπόν τα μανιτάρια είναι κατεψυγμένα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή και κονσέρβας, η διαφορά θα είναι στο χρόνο που θα χρειαστούν στη πρώτη φάση του τσιγαρίσματος. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, τα μανιτάρια τα είχα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και χοντρά, ήθελαν επομένως λίγο χρόνο παραπάνω. Τα ψωμάκια που είναι δίπλα στην μανιταρόσουπα, τα είχα ξεφουρνίσει μισή ώρα πριν και μιας και υπήρχαν ακόμα στο τραπέζι τα φωτογράφισα μαζί! 🙂
Συνταγές της παρέας
Κανένα σχόλιο