5 καρότα μεσαίου μεγέθους, τριμμένα στον τρίφτη
1/2 κούπα βρασμένα φασόλια, λιωμένα με το πηρούνι (εγώ χρησιμοποίησα κόκκινα)
1 κ.τ.γ. κύμινο
1 βιγκανοαυγό (1 κ.τ.σ. λιναρόσπορο + 3 κ.τ.σ. νερό χλιαρό)
3 κ.τ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1/2 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι
Ετοιμάζουμε πρώτα πρώτα το βιγκανοαυγό, ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε να σταθεί μερικά λεπτά. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τριμμένο καρότο και τα λιωμένα φασόλια, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το μπέικιν πάουντερ και τελευταίο το βιγκανοαυγό. Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μεσαία φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν. Τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι για να απαλλαγούμε από το υπερβολικό λάδι.Μπορείτε να τους ψήσετε και στον φούρνο, στον αέρα. 🙂
Κανένα σχόλιο