Τα συγκεκριμένα κεφτεδάκια μας άρεσαν πολύ και είναι σίγουρο πως θα πάρουν θέση και στον μπουφέ των επόμενων γενεθλίων του μικρού.
Υλικά για 10-15 κεφτεδάκια
- 2μιση κούπες μαύρα φασόλια βρασμένα
- 2 καρότα τριμμένα
- 1/3 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ.τ.σ. τριμμένος λιναρόσπορος σε 1/4 της κούπας νερό
- 1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.τ.γ. κύμινο
- 1 κ.τ.γ. λάδι
- αλάτι – πιπέρι
- λίγο αλεύρι ολικής άλεσης
- ελαιόλαδο
Λιώνουμε τα φασόλια στο μούλτι μαζί με τα καρότα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι που το τοποθετούμε σε ένα ρηχό πιάτο. Αφού ανακατευτούν όλα τα υλικά, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να έχουν κρούστα. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι και σερβίρουμε με ό,τι τραβά η όρεξη του μικρού μας.
Ο δικός μου βιγκανάκος έφαγε τα κεφτεδάκια του με σπιτική κέτσαπ, καστανό ρύζι, και μπρόκολο.
Η παραπάνω συνταγή είναι από το
Κανένα σχόλιο