Υλικά για τη ζύμη :
  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο λάδι
  • Νερό
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
 
Υλικά για τη γέμιση :
  • 1 κούπα ρύζι
  • 4 κούπες νερό
  • 6 κούπες γάλα 
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 10-12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
 
Εκτέλεση :
 
Βάζουμε χλιαρό νερό τόσο όσο να γίνει η ζύμη μαλακή κάνουμε ένα φύλλο τύπου σφολιάτα και το βουτυρώνουμε. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί να σπάσει (και τα τοιχώματα του ταψιού βουτυρωμένα).
 
Βράζουμε το ρύζι με το νερό, μετά ρίχνουμε το γάλα, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κόρν φλάουρ και λιώνουμε σε λίγο γάλα τη ζάχαρη. Αφού πάρει βράση κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα. Βάζουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
 
Η συνταγή από το βιβλίο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελατοχωριτών Θεσσαλονίκης “Η ΣΚΟΥΤΕΡΝΑ”
Follow us