newego_large_t_1101_54963166_type13145Καινοτόμες ιδέες για προϊόντα ή και υπηρεσίες σε τρεις τομείς του αγροδιατροφικού τομέα, ψάχνει σε όλη την γηραιά ήπειρο το κοινοτικό έργο «ΚΑΤΑΝΑ», που έχει προίκα 1,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να βοηθήσει το ξεκίνημα αυτών που θα τολμήσουν να ανεβάσουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα του ένα δίλεπτο βίντεο, που θα δίνει μεν την κεντρική φιλοσοφία, θα είναι δελεαστικό, αλλά δεν θα αποκαλύπτει τα συστατικά εκείνα που το διαφοροποιούν από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά.

Η παρουσίαση του έργου, που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Brokerage Event με τίτλο «Έρευνα & Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη» και συνδιοργανώνεται από τον ΣΕΒΤ και την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα «Food for Life» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου FOODPRINT, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Το «ΚΑΤΑΝΑ», προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για χρηματοδότηση, δωρεάν επιχειρηματική κατάρτιση και άμεση πρόσβαση στις αγορές, προωθώντας διατομεακές και διασυνοριακές συνεργασίες μεταξύ νεοφυών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους εξής κλάδους: εξατομικευμένης υγείας για την παραγωγή λειτουργικών προϊόντων, οικολογικής βιομηχανίας, για την ανάπτυξη τεχνολογιών ακριβείας για βιώσιμες καλλιέργειες και των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, για τη δημιουργία εργαλείων προώθησης προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδας (ΣΒΒΕ), Χρήστος Παπαλεξίου, επισήμανε ότι στο διάστημα από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου, οι ενδιαφερόμενοι σε όλη την Ευρώπη θα μπορούν να ανεβάζουν στην ιστοσελίδα http://katanaproject.eu  ένα δίλεπτο βίντεο με τη φιλοσοφία της καινοτόμας ιδέας τους, η οποία και στο δεύτερο στάδιο θα αξιολογηθεί από τους ίδιους τους συνυποψηφίους.

Όπως είπε, οι εμπνευστές του προγράμματος, αλλά και οι εταίροι του σε αυτό, που στην Ελλάδα υπερβαίνουν τους τέσσερις, αναμένουν ότι θα ξεπεράσουν τους 500 οι συμμετέχοντες και στο δεύτερο στάδιο θα περάσουν οι 100, που αυτόματα θα λάβουν 2.000 ευρώ, ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν στα σεμινάρια και workshop που θα διοργανωθούν σε πόλεις της ΕΕ. Στη συνέχεια, μέσα από τους 100 αυτούς συμμετέχοντες, θα προκύψουν οι 40, που μέσω πλατφόρμας του «ΚΑΤΑΝΑ» θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία croudfunding που θα ακολουθήσει, με στόχο να συγκεντρωθούν κονδύλια, αλλά και να διαπιστωθεί ο παλμός της αγοράς και οι ανάγκες αυτών που την…τρέχουν.

Με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας, όπως μας εξήγησε ο κ. Παπαλεξίου, θα προκύψουν οι δέκα καλύτεροι, που θα λάβουν και από 100.000 ευρώ, προκειμένου να στήσουν πλέον τη δική τους καινοτόμα επιχείρηση.

newego_large_t_1101_54963166_type13145

Follow us