Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Vegan ριζότο με μανιτάρια!

Υπέροχο ριζότο με μανιτάρια χωρίς λάδι!

ryzoto-manitaria-diaita

 

ΥΛΙΚΑ (3 άτομα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. μανιτάρια σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (ή 1 κ.γ σε σκόνη)
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 φλ. ρύζι για ριζότο
2 φλ. ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε ελάχιστο νερό μέχρι να εξατμιστεί και επαναλαμβάνουμε μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και αφήνουμε για 5-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν ελαφρύ καφέ χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Αφήνουμε για περίπου 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  7. Σερβίρετε με λίγο μαϊντανό πάνω και έτοιμο το ριζότο μας!

vegan-rice-mushrooms-light

~ 300 θερμίδες , 44 υδατάνθρακες

lightsintages.blogspot.gr

 

Follow us
Similar posts
  • Το μενού της φύσ... Μάρτιος ο πρώτος μήνας της άνοιξης Να δούμε το μενού της φύσης για εμάς αυτή την εποχή. Λαχανικά Αγκινάρες λαδερές ωμοφαγικές ή σε σαλάτα τριμμένες Άνηθος νοστιμίζει τα πάντα Αντίδια σε σαλάτα αλλά και χυμό φρέσκο Αρακάς σε σαλάτα ή με σάλτσα ταχινιού ή αβοκάντο Καρότα σαλάτα ή χυμό με λεμόνι ή σε ζύμωση Κουνουπίδι [...]
  • Φτιάξτε χαλβά με... Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι 700 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml νερό Για τη γέμιση φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα 1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού κακάο 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε [...]
  • Μπιφτέκια λαχανι... Υλικά για 3 μερίδες: 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Σπιτικό πιροσκί ... ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη 450 gr. αλεύρι για τσουρέκια 150 ml. νερό χλιαρό 115 gr. βούτυρο 8 gr. μαγιά στιγμής 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 αυγά  Για τη γέμιση με πατάτα 600 gr. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μικρό ματσάκι δυόσμο [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish