Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Οι Ικαριώτες αρνήθηκαν να αλλάξουν την ώρα στα ρολόγια τους

the_persistence_of_memoryΜε πανικαριακό ψήφισμα κατόπιν συνεδριάσεων των τοπικών επιτροπών, οι κάτοικοι της Ικαρίας αποφάσισαν να αρνηθούν την αλλαγή ώρας στο δικό τους νησί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η αλλαγή ώρας – και μάλιστα το να την πάμε μία ώρα μπροστά- ούτε καν πίσω, είναι κάτι που δε συμβαδίζει με την ικαριακή νοοτροπία και τα ήθη. Πέραν τούτου, αυτός ο αυτόματος συντονισμός με τα ρολόγια όλου του κόσμου, θα έπληττε την εικόνα μας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου».

Η απόφαση των λαϊκών επιτροπών κοινοποιήθηκε στη Δημοτική Αρχή όσο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με το αίτημα να εξαιρεθεί η νήσος Ικαρία από τη θερινή ώρα. Οι πιέσεις θα κορυφωθούν καθώς οι τοπικοί άρχοντες πιέζονται λόγω των επερχόμενων εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της  Επιτροπής Αγώνα κατά της Αλλαγής της Ώρας δήλωσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσεως, δηλαδή μέχρι να αναγνωρισθεί επίσημα και να αναγράφεται στους σχετικούς πίνακες, η Ώρα Ικαρίας!

Τα ρολόγια της Επικράτειας θα συντονίζονται ξανά με την «ΩΡΑ ΙΚΑΡΙΑΣ» τον Οκτώβριο. Όταν δηλαδή, ο χρόνος γυρίσει… μια ώρα πίσω!

ΠΗΓΗ

Follow us

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish

«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Enter your email address:

Αρχείο

GreekEnglish