Χειμώνιασε και ψάχνετε για δέντρα γρήγορης ανάπτυξης, για το κήπο σας; Παρακάτω σας προτείνουμε τα πέντε πιο γρήγορα.

Καλλωπιστική Μουριά (Άκαρπη)

Μουριά (άκαρπη)

 Είναι φυλλοβόλο δέντρο και το ύψος του μπορεί να φτάσει έως τα 15 m σε άριστες συνθήκες ανάπτυξης. Τα φύλλα της είναι πλατιά, μεγάλα, γυαλιστερά και έντονου πράσινου χρωματισμού. Μπορεί να ανεχτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καθώς και πολύ υψηλές αρκεί να ποτίζεται τακτικά. Η καλλωπιστική μουριά είναι ένα από τα πιο γνωστά δέντρα σκιάς.

Ιτιά – Salix

Ιτιά

Είναι φυλλοβόλο δέντρο και ανήκει στην οικογένεια Salicaceae. Το ύψος της φτάνει 10-15 m. Ιδανική τοποθεσία για την εγκατάστασή της αποτελούν μέρη τα οποία έχουν άφθονο νερό. Είναι γνωστή για το χαρακτηριστικό κρεμοκλαδές της φύλλωμα καθώς και τη ζωηρή και πυκνή του βλάστηση. Αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες, όμως πολύ ευπαθής στην ξηρασία.

Μελία – Fraxinus excelsior

Μελία

Είναι φυλλοβόλο δένδρο με ύψος 15m και διάμετρο 8-10m. Αναπτύσσεται σχεδόν σε όλα τα εδάφη αρκεί αυτά να είναι καλά στραγγιζόμενα. Το προτιμούμε πολλές φορές διότι δημιουργεί καλή σκίαση και αναπτύσσεται γρήγορα, ειδικά όταν ποτίζεται το καλοκαίρι. Προσοχή όμως απαιτεί προστασία από το κρύο και τους δυνατούς ανέμους.

Σοφόρα – Sophora Japonika

Σοφόρα

Είναι φυλλοβόλο δέντρο. Φτάνει σε ύψος τα 15-20 m και τα φύλλα της είναι σύνθετα και πτεροειδή, χρώματος πράσινου σκούρου και μοιάζουν πολύ με αυτά της ακακίας. Ανθίζει στο τέλος του καλοκαιριού. Προτιμά εδάφη βαθιά ηλιαζόμενα και καλά αποστραγγιζόμενα για την άριστη ανάπτυξη της. Αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες και την ατμοσφαιρική ρύπανση ενώ απαιτεί τακτικά ποτίσματα το καλοκαίρι.

Σφένδαμος – Acer negundo

Άτσερ Negundo

Είναι φυλλοβόλο δένδρο και ανήκει στην οικογένεια Aceraceae. Το ύψος του φτάνει 6 έως 12μ. Αναπτύσσεται σε όλα τα εδάφη και σε ηλιόλουστες θέσεις. Ο Σφένδαμος είναι πολύ ανθεκτικός σε χαμηλές θερμοκρασίες και στους ανέμους. Τέλος για να επιτύχουμε εντυπωσιακή ανάπτυξη πρέπει κατά την περίοδο του καλοκαιριού θα πρέπει να παρέχουμε στο δέντρο μας καλό πότισμα και λίπασμα.

Πηγή: 5 Δέντρα Ταχείας Ανάπτυξης για έναν ωραίο και σκιερό κήπο. από τη Φυταγορά Σερρών

Follow us