Diy κρεμάστρα με σχοινί για πετσέτες2Πολλά είναι τα νέα ζευγάρια στις μέρες μας που δυσκολεύονται να στήσουν το σπιτικό τους λόγω κρίσης. Θα σας δώσουμε σήμερα μια ιδέα για την κατασκευή μιας κρεβατοκάμαρας που θα έχει όλα τα απαραίτητα αλλά θα κοστίζει ελάχιστα. Το μόνο που χρειάζεται είναι κέφι και όρεξη για δουλειά.
Καταρχήν χρειαζόμαστε ένα δωμάτιο με ελάχιστες διαστάσεις 3μ πλάτος και 3,80 μήκος. Στην μια πλευρά του δωματίου και στο πίσω μέρος θα δημιουργήσουμε μια γκαρνταρόμπα και ακριβώς μπροστά από αυτήν θα στήσουμε το κρεβάτι. Θα πρέπει αυτή η πλευρά να μην διακόπτεται από μπαλκονόπορτα ή παράθυρο.

bedroom

Για την γκαρνταρόμπα θα χρειαστούμε:

  • 1 σύρμα κουρτίνας με μήκος όσο το πλάτος του δωματίου μας
  • 2 εξαρτήματα στήριξης για το σύρμα ή εναλλακτικά μια ράγα σιδηρόδρομου με μήκος όσο το πλάτος του δωματίου
  • 1 κουρτίνα με σχέδιο της επιλογής σας και πλάτος υφάσματος 1.5 φορές το πλάτος του δωματίου σας
  • 1 μεταλλική ράβδο στήριξης για κρεμάστρες μαζί με τα εξαρτήματα για να τη βιδώσετε στον τοίχο με μήκος όσο και το πλάτος του δωματίου.
  • μερικούς βραχίονες στήριξης μήκους 60 εκ και ανάλογες τάβλες πλάτους 60 εκ και διαφόρων μηκών.
  • διάφορα κουτιά αποθήκευσης
Για την κουρτίνα επιλέξτε ένα σχέδιο που να ταιριάζει στο στιλ της κρεβατοκάμαρας σας αφού η κουρτίνα θα λειτουργεί και σαν κεφαλάρι για το κρεβάτι σας. Το ύφασμα που θα επιλέξετε να είναι χοντρό και βαρύ και να δημιουργεί την αίσθηση του σκηνικού. Μπορείτε αν θέλετε να επιλέξετε ένα πιο ελαφρύ ύφασμα και να κρεμάσετε δεξιά και αριστερά 2 ριντό δημιουργώντας την ψευδαίσθηση παραθύρου. Ότι και αν επιλέξετε φροντίστε η μια πλευρά της κουρτίνας να μετακινείτε τουλάχιστον για ένα μέτρο γιατί από εκεί θα έχετε είσοδο στην γκαρνταρόμπα.

Σε απόσταση 1.2μ από τον τοίχο και στο ύψος του ταβανιού βιδώνετε δεξιά και αριστερά στον τοίχο τα εξαρτήματα στήριξης και περνάτε και τεντώνετε το σύρμα κουρτίνας. Αν επιλέξατε ράγα σιδηρόδρομου απλά βιδώστε τη στο ταβάνι. Βιδώστε επίσης από τη μεριά του τοίχου τη ράβδο για κρεμάστρες, στο ύψος που σας βολεύει καλύτερα για να κρεμάτε τα ρούχα σας. Με τους βραχίονες και τις τάβλες δημιουργήστε ραφάκια σε διάφορα σημεία του τοίχου και τοποθετείστε πάνω σ’αυτά τα κουτιά αποθήκευσης. Κρεμάστε την κουρτίνα σας και η γκαρνταρόμπα σας είναι έτοιμη.Τοποθετείστε μπροστά από την κουρτίνα ένα απλό κρεβάτι, κατά προτίμηση σιδερένιο, και αντί για κομοδίνα επιλέξτε ένα απλό τραπέζι γωνίας που θα το ντύσετε με ύφασμα ασορτί με την κουρτίνα της γκαρνταρόμπας. Για το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτά σας επιλέξτε στοράκια ώστε να μη βαρύνετε το χώρο με 2η κουρτίνα.

Follow us