υλικά
Για τη ζύμη:
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού Μαργαρίνη Χωριό κλασικό (νηστίσιμη)
4-5 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
6 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
2 κ.σ. Μαργαρίνη Χωριό κλασικό (νηστίσιμη)
εκτέλεση
- Στο μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Σταδιακά προσθέτουμε τη μαργαρίνη Χωριό και ρίχνουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τις φέτες των μήλων.
- Κατόπιν πασπαλίζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Βάζουμε από πάνω τη μαργαρίνη Χωριό σε μικρά κομματάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 1 ώρα.
Κανένα σχόλιο