Υλικά:
για τη βάση:
1 φλ. αλεσμένα φουντούκια
1/4 φλ.+2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης ή μέλι για τους μη vegan)
1 κ.γ. βανίλια
μια πρέζα αλάτι
για τη γέμιση:
2 φλ. κάσιους, μουλιασμένα αποβραδίς κ ξεπλυμένα
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο φουντουκιού (ή φιστικοβούτυρο)
1/2 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου
1/2 φλ. κακάο
1/2 φλ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
για τη σοκολατένια επικάλυψη:
1/2 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
1 κ.γ. βανίλια
1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου
1/4 φλ. κακάο
Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ χτυπώ όλα τα υλικά της βάσης. Βάζω σε μια πιατέλα ένα τσέρκι, ρίχνω μέσα τα πολτοποιημένα υλικά κ τα πιέζω με τα δάχτυλα να δημιουργηθεί μια βάση. Κατόπιν περνώ στη γέμιση πολτοποιώντας τα κάσιους με το σιρόπι σφενδάμου, το νερό κ το αλάτι. Προσθέτω το βούτυρο, το κακάο, το λάδι κ χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθύν καλά. Απλώνω τη γέμιση πάνω στη βάση κ το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει. Μετά φτιάχνω την επικάλυψη ανακατεύοντας όλα τα υλικά της με ένα πιρούνι. Την απλώνω στο γλυκό κ το ξαναβάζω στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρω με αλεσμένα φουντούκια, cocoa nibs, φράουλες, φύλλα μέντας κι ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας! Καλή σας απόλαυση! (που είναι δεδομένη!)
Κανένα σχόλιο