Η Οργανική αρχιτεκτονική είναι μια φιλοσοφία της αρχιτεκτονικής η οποία προωθεί την αρμονία της ανθρώπινης κατοίκησης και ο φυσικός κόσμος μέσω της σχεδιαστικής προσέγγισης να δένει αρμονικά και να ενσωματώνεται με τον χώρο, τα κτίρια, τα έπιπλα. Μια αλληλένδετη σύνδεση όλων των δομών που το περικυκλώνουν σε μια ενιαία εικόνα.
Υλικά, μοτίβα, και οι βασικές αρχές αρχιτεκτονικής συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται σε όλο το κτίριο ως σύνολο. Η ιδέα της οργανικής αρχιτεκτονικής αναφέρεται όχι μόνο στα κτίρια ως σχέση με το φυσικό περιβάλλον, αλλά και το πώς ένα κτίριο μπορεί να σχεδιαστεί προσεχτικά σαν να ήταν ένας ενιαίος οργανισμός. Ουσιαστικά η οργανική αρχιτεκτονική είναι επίσης ο ξεχωριστός σχεδιασμός του κάθε στοιχείου του κτιρίου: Από τα παράθυρα, στα πατώματα, στις ατομικές καρέκλες που προορίζονται για να καλύψουν το χώρο. Τα πάντα σχετίζονται μεταξύ τους, γεγονός που αντανακλά την συμβιωτική φυσική πορεία του συστήματος.
Οι παρακάτω φωτογραφίες αναφέρονται σε ένα οργανικό σπίτι, ένα διαμέρισμα 65 τετραγωνικών μέτρων που έχει σχεδιαστεί για ένα νεαρό ζευγάρι που βρίσκεται στο προάστιο Bandra του Mumbai, στην Ινδία.
kat σπίτι διακόσμηση σπιτιου οργανικό σπίτι 02
kat σπίτι διακόσμηση σπιτιου οργανικό σπίτι 01
kat σπίτι διακόσμηση σπιτιου οργανικό σπίτι 03
 Η σχεδίαση του θόλου με τα τοξωτά ανοίγματα χαράζει χώρους για την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο. Το δωμάτιο των ξένων, εμπνευσμένο με τρόπο που να δείχνει ότι είναι μέρος του ζωτικού χώρου, χωρίζεται με ένα παραβάν όταν απαιτείται. Το ολόλευκό και τυρκουάζ βλέμμα ανοίγει πολύ τον χώρο και ζωντανεύει τον εσωτερικό διάκοσμο.
kat σπίτι διακόσμηση σπιτιου οργανικό σπίτι 05
kat σπίτι διακόσμηση σπιτιου οργανικό σπίτι 04
Κατά το σχεδιασμό του σπιτιού, η εταιρία σχεδίασης The White Room αναζήτησε την πρωτοτυπία σε συνδυασμό με μια υψηλή δόση πρακτικότητας. Είναι πραγματικά ένα μοναδικό έργο, με ευκολία εντοπίζουμε πολλά αξιόλογα σημεία στο στοιχείο των επίπλων: τον σύγχρονο καναπέ του σαλονιού, τις θολωτές οροφές με τα ξύλινα κουφώματα, την κουζίνα – μπαρ με την τεράστια φινιρισμένη πέτρα στην κορυφή και τα οργανικά ανάγλυφα σχήματα, όπως ράφια και πολλά άλλα. Σε ένα τέτοιο σπίτι με οργανική αρχιτεκτονική δεν γίνεται κάποιος να μην νιώσει την ενέργεια, την αναζωογόνηση και να μην σαγηνευτεί από την εξέχουσα διακόσμηση του.
kat σπίτι διακόσμηση σπιτιου οργανικό σπίτι 07

kat σπίτι διακόσμηση σπιτιου οργανικό σπίτι 08
  
ΠΗΓΗ :spitikaidiakosmisi.gr

Follow us