ζεόλιθος είναι βελτιωτικό εδάφους χρησιμοποιείται σε όλες τις καλλιέργειες και σε όλα τα εδάφη. Είναι 100% φυσικό πέτρωμα ιδανικό για την βιολογική καλλιέργεια..

Η ιδιαιτερότητα του είναι τα πλούσια ιχνοστοιχεία που διαθέτει και κυρίως ότι μένει αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου. Έχει την ικανότητα ενός φυσικού μηχανισμού βραδείας απελευθέρωσης θρεπτικών ουσιών στο ριζικό σύστημα, αυξάνοντας έτσι την ανάπτυξη των καλλιεργειών. Αυξάνει την ικανότητα συγκράτησης των θρεπτικών στοιχείων. Σε συνδυασμό με τη λίπανση μπορεί να βοηθήσει στη σταδιακή αποδέσμευση των θρεπτικών στοιχείων. Εφαρμόζεται σε όλων των ειδών τις καλλιέργειες

Όταν έχουμε πολλές ή ισχυρές βροχές ο ζεόλιθος κρατά το λίπασμα στο επίπεδο του ριζικού συστήματος, πράγμα που βοηθά στην ανάπτυξη του φυτού. Έτσι χρησιμοποιούμε λιγότερα λιπάσματα και με την χρήση λιγότερων λιπασμάτων και νερού προάγεται η καλύτερη διαχείριση του εδάφους.

Αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης του φυτού, μειώνει τις ασθένειες στο ριζικό σύστημα, αυξάνοντας την παραγωγή και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων.

Συνδυάζεται άριστα με τους ενεργούς μικροοργανισμούς ενδυναμώνοντας τη δράση τους. Ενισχύει την αντοχή σε ασθένειες.

Δείτε σχετικά: Ο ζεόλιθος και οι χρήσεις του!

Έχει χαμηλό κόστος εφαρμογής

Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που αξίζει να εφαρμόσουμε τη χρήση ζεόλιθου στην καλλιέργεια μας.

Ειδικότερα στον οικιακό μας λαχανόκηπο τα αποτελέσματα είναι εμφανή μεταξύ φυτών που έχει γίνει εφαρμογή ζεόλιθου και σε αυτά που δεν έγινε. Παρατηρείται διαφορά στην ανάπτυξη των φυτών αλλά και στην ποσότητα και ποιότητα των καρπών σε σχέση με εκείνα τα φυτά που δεν χρησιμοποιήθηκε. Σε συνδυασμό με ψεκασμούς ζεόλιθου σε μορφή πούδρας διαλυμένο σε νερό, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ειδικά σε αφίδες (μελίγκρες) για τις ντομάτες και σε ωίδιο και τετράνυχο για τα κολοκυνθοειδή τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Για όλους εσάς που έχετε οικιακό λαχανόκηπο και όχι μόνο, αξίζει να δοκιμάσετε την εφαρμογή του ζεόλιθου. Τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν.

Χρήστος Πηλιχός. Ερασιτέχνης Αμπελουργός και Βιοκαλλιεργητής.

info : chrispili@gmail.com

Δείτε σχετικά :

Αυτοί μας δίνουν τοξίνες … εμείς έχουμε ζεόλιθο

Follow us