Η κατανάλωση κρασιού και κυρίως κόκκινου κρασιού έχει σπουδαίες ευεργετικές ιδιότητες. Σίγουρα όταν λέμε κατανάλωση αναφερόμαστε σε μια μέτρια κατανάλωση, ενός ποτηριού την ημέρα και όχι υπερβολές. Εκεί μάλλον θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα. Μπορείτε να βρείτε καλά και οικονομικά Ελληνικά κόκκινα κρασιά στην αγορά έτσι ώστε να το απολαμβάνετε με το καθημερινό σας γεύμα.

Το κύριο συστατικό των κρασιών είναι μια αντιοξειδωτική ουσία, η ρεσβερατρόλη, η οποία βρίσκετε στο δέρμα των σταφυλιών Ας δούμε λοιπόν ποια άλλα οφέλη έχει ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.

Υγιής καρδιά 

Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε ένα ποτήρι κρασί μπορούν να βοηθήσουν την καρδιά σας με πολλούς τρόπους για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα λιπιδίων υψηλής πυκνότητας (“καλής” σας χοληστερόλης) και να μειώσουν την “κακή” χοληστερόλη. Μπορούν να προστατεύσουν τις αρτηρίες σας από βλάβες και να αποτρέψουν τους θρόμβους στο αίμα, επειδή τα αντιοξειδωτικά επιτρέπουν στο αίμα να ρέει εύκολα. Ο οίνος μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία επίσης είναι γνωστό ότι προστατεύουν την καρδιά και βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος.

 

Βελτιώστε την αντοχή των οστών

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτήρι κρασί είχαν μεγαλύτερη οστική πυκνότητα στην περιοχή των ισχίων σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν. Η οστική πυκνότητα των οστών είναι το μέτρο που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να προσδιορίσουν την αντοχή των οστών και την ανθεκτικότητα τους. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ασθένειες των οστών όπως η οστεοπόρωση ή οι πόνοι στις αρθρώσεις.

Αντιγηραντικές Ιδιότητες

Τα αντιοξειδωτικά απορροφούν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που παίζουν ρόλο στις παθήσεις που σχετίζονται με τη γήρανση και την ηλικία. Το κόκκινο κρασί μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να φαίνεται καλύτερο και επιβραδύνει την γήρανσης της. Τα παράγωγα κρασιού και σταφυλιών μπορούν επίσης να συμβάλλουν στη μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων των ακτίνων UV από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Follow us