Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις κληθεί να αλλάξεις μέρος διαμονής για χάρη του/της αγαπημένου/ης σου. Θα πήγαινες να ζήσεις σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό ή νησί για χάρη του/της; Διάβασε πέντε λόγους για τους οποίους αξίζει να το κάνεις!!

Πόρτα-Στεφάνι-ΚαρδιάΟ πρώτος λόγος να ακολουθήσεις τον/την αγαπημένο/η σου είναι για να παρατηρήσεις τις συνήθειες του/της και να καταφέρεις να τον/την γνωρίσεις καλύτερα. Ο καθένας θέλει να είναι κυρίαρχος του τόπου του, επομένως μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος/η με συμπεριφορές, οι οποίες δεν είχαν εκδηλωθεί στο πλαίσιο του καθωσπρεπισμού των πόλεων. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι θα σας δοθεί η ευκαιρία να μείνετε μόνοι σας και να δημιουργήσετε από την αρχή ασχολίες που συμπεριλαμβάνουν τη φύση και είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα ενδιαφέροντα σας. Η αναζωογόνηση της σχέσης συνίσταται στη δημιουργικότητα. Πηγαίνετε για ψάρεμα, πεζοπορία, ορειβασία, ακόμα και για μια απλή φωτογράφηση ή ζωγραφική απεικόνιση του φυσικού τοπίου.

Επιπροσθέτως, ο τρίτος λόγος είναι να σας δοθεί η δυνατότητα να βιώσετε το φυσικό τρόπο ζωής και παράλληλα να εκμεταλλευτείτε όσες ευκαιρίες αναδύονται από την ενασχόληση με τον αγροτουρισμό, μακριά από τους ασφυκτικούς ρυθμούς ζωής των πόλεων. Ο τέταρτος λόγος είναι η υγιεινή διατροφή. Ζώντας σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό ή νησί, τα βιομηχανικά κατεργασμένα προϊόντα περιορίζονται, εν αντιθέσει δεσπόζουν τα φυτικά προϊόντα. Πόσο μάλλον αν τα καλλιεργήσεις και ο ίδιος, χωρίς την προσθήκη λιπασμάτων. Είμαστε ότι τρώμε, ακόμα και η ψυχολογία του ανθρώπου επηρεάζεται από τη διατροφή. Τέλος, ο πέμπτος και πιο σημαντικός λόγος είναι η εισπνοή καθαρού οξυγόνου, που προέρχεται από τη φύση και «στερείται την επεξεργασία που προέρχεται από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων». Το οξυγόνο που προέρχεται από τη φύση εξυπηρετεί στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων και εν γένει συμβάλλει στη μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής.

12247908_10207019840886077_5619817639468030727_o Βέβαια, οι δυσκολίες του φυσικού τρόπου ζωής ποικίλουν, ωστόσο δεν χρειάζεται να απορρίπτεται από την αρχή, διότι πλέον οι συγκοινωνίες και τα μέσα επικοινωνίας έχουν βελτιωθεί αρκετά. Η πρόσβαση στην ενημέρωση και στην τεχνολογία είναι για όλους, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα χωριά ή νησιά να έχουν εκσυγχρονιστεί σε κάποιο βαθμό. Η στασιμότητα δεν συμβάλλει στην αύξηση του δείκτη της προόδου. Μολοταύτα, είναι στο χέρι του καθενός αν θα πάρει το ρίσκο να ζήσει με ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.

Eπιμέλεια Πολύδωρα Άννα-Ελένη

Follow us