c9107801061ae4fa692192a612d2c1c8_L

Στη χώρα μας το πιο γνωστό φαγητό με μελιτζάνα είναι ο μουσακάς , τα παπουτσάκια καθώς και το τούρκικο ιμάμ μπαϊλντί. Η μελιτζάνα όμως γίνεται επίσης ψητή, τηγανιτή, βραστή, σαλάτα και στο ξύδι (τουρσί).

Τα κεφτεδάκια μελιτζάνας που σας προτείνουμε είναι μία εύκολη και κυρίως νόστιμη συνταγή με θρεπτική αξία που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά
2 μελιτζάνες τριμμένες
2 αυγά
100 γρ. μπαγιάτικο χωμί ή φρυγανιά
2/3 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κσ ελαιόλαδο
1 κσ ρίγανη
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κσ δυόσμο με μέντα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες ή σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα κομμάτια και τα στραγγίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά, τα αναμειγνύουμε και προσθέτουμε την μελιτζάνα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια. Αν θέλετε το μείγμα να είναι ομοιογενές μπορείτε όλα τα υλικά να τα χτυπήσετε για λίγο στο μίξερ.

Στη συνέχεια πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε χωρίς να τα αλευρώσετε σε καυτό λάδι. Υπάρχει και η εναλλακτική του ψησίματος στο φούρνο, στους 180-200 C για περίπου μία ώρα.

Τα σερβίρετε με σως γιαουρτιού ή ντομάτας.

Πηγή: www.mothersblog.gr

Follow us