Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Νόστιμα κεφτεδάκια μελιτζάνας για μικρούς και μεγάλους

c9107801061ae4fa692192a612d2c1c8_L

Στη χώρα μας το πιο γνωστό φαγητό με μελιτζάνα είναι ο μουσακάς , τα παπουτσάκια καθώς και το τούρκικο ιμάμ μπαϊλντί. Η μελιτζάνα όμως γίνεται επίσης ψητή, τηγανιτή, βραστή, σαλάτα και στο ξύδι (τουρσί).

Τα κεφτεδάκια μελιτζάνας που σας προτείνουμε είναι μία εύκολη και κυρίως νόστιμη συνταγή με θρεπτική αξία που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά
2 μελιτζάνες τριμμένες
2 αυγά
100 γρ. μπαγιάτικο χωμί ή φρυγανιά
2/3 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κσ ελαιόλαδο
1 κσ ρίγανη
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κσ δυόσμο με μέντα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες ή σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα κομμάτια και τα στραγγίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά, τα αναμειγνύουμε και προσθέτουμε την μελιτζάνα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια. Αν θέλετε το μείγμα να είναι ομοιογενές μπορείτε όλα τα υλικά να τα χτυπήσετε για λίγο στο μίξερ.

Στη συνέχεια πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε χωρίς να τα αλευρώσετε σε καυτό λάδι. Υπάρχει και η εναλλακτική του ψησίματος στο φούρνο, στους 180-200 C για περίπου μία ώρα.

Τα σερβίρετε με σως γιαουρτιού ή ντομάτας.

Πηγή: www.mothersblog.gr

Follow us
Similar posts
  • Το μενού της φύσ... Μάρτιος ο πρώτος μήνας της άνοιξης Να δούμε το μενού της φύσης για εμάς αυτή την εποχή. Λαχανικά Αγκινάρες λαδερές ωμοφαγικές ή σε σαλάτα τριμμένες Άνηθος νοστιμίζει τα πάντα Αντίδια σε σαλάτα αλλά και χυμό φρέσκο Αρακάς σε σαλάτα ή με σάλτσα ταχινιού ή αβοκάντο Καρότα σαλάτα ή χυμό με λεμόνι ή σε ζύμωση Κουνουπίδι [...]
  • Φτιάξτε χαλβά με... Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι 700 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml νερό Για τη γέμιση φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα 1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού κακάο 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε [...]
  • Μπιφτέκια λαχανι... Υλικά για 3 μερίδες: 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Σπιτικό πιροσκί ... ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη 450 gr. αλεύρι για τσουρέκια 150 ml. νερό χλιαρό 115 gr. βούτυρο 8 gr. μαγιά στιγμής 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 αυγά  Για τη γέμιση με πατάτα 600 gr. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μικρό ματσάκι δυόσμο [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish