F12
Ο οικισμός Τοξότες, σε απόσταση μόλις 13χλμ. από την πόλη της Ξάνθης, είναι ένας γοητευτικός φθινοπωρινός προορισμός. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι ο ποταμός Νέστος που κυλά τα ήσυχα νερά του σε μαιανδρικούς σχηματισμούς, ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση και στα πολλά μονοπάτια πλάι στις όχθες του. Το βλέμμα του επισκέπτη μαγνητίζεται από την ομορφιά της φύσης. Αυτή την εποχή τα φυλλώματα των δέντρων παίρνουν τις φθινοπωρινές αποχρώσεις, βάφοντας το τοπίο μελί και βαθυκόκκινο -σημάδι ότι ο χειμώνας είναι κοντά. Στην πανέμορφη κοιλάδα που περιβάλλει το χωριό περιφέρονται άγρια άλογα και βρίσκουν καταφύγιο πολλά σπάνια πουλιά.
Το μέρος είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια γαλήνια βόλτα στη φύση ή για όσους αγαπούν την πεζοπορία. Εκεί μπορούν να βαδίσουν στα παραποτάμια μονοπάτια, να απολαύσουν την ανόθευτη ομορφιά του τοπίου και να χαλαρώσουν στους διαμορφωμένους χώρους αναψυχής κοντά στο ποτάμι.

64666486
Ο επισκέπτης δεν πρέπει να παραλείψει τη διαδρομή με το τραίνο από τους Τοξότες μέχρι τη Σταυρούπολη. Οι σιδηροτροχιές σχεδόν ακολουθούν την κοίτη του ποταμού και περνούν μέσα από διαδοχικές σήραγγες. Έτσι έχει την ευκαιρία να δει τα στενά του Νέστου και τα ‘Θρακικά Τέμπη’ μέσα από μια μοναδική οπτική γωνία. Για τους λάτρεις των σπορ, η κατάβαση του ποταμού με κανό, η ορεινή ποδηλασία και το καγιάκ είναι μερικές από τις πολλές δραστηριότητες που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή.

rrstation-Toxotes
Σε αυτόν τον μακρινό οικισμό της Ξάνθης με την ξεχωριστή φυσιογνωμία, η επαφή με τη φύση αποκτά άλλη διάσταση.

Ένα εισιτήριο για το τραίνο είναι η αφετηρία!

Follow us