Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Ταμπουλέ: Μια δροσερή σαλάτα από την Μέση Ανατολή

Η σαλάτα ταμπουλέ είναι μια σαλάτα της Μέσης Ανατολής. Φτιάχνεται με πλιγούρι, ντομάτες, αγγούρια και φρέσκα βότανα.

Είναι πολύ ελαφριά και αναζωογονητική:

Το ταμπουλέ είναι μια σαλάτα που είναι εύκολη να φτιαχτεί, αλλά είναι και γεμάτη με γεύσεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μουλιάσετε το πλιγούρι σε ζεστό νερό, και να προσθέσετε ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανό και μέντα! Μπορείτε να προσθέσετε φυσικό χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και είστε έτοιμη!

Θα χρειαστείτε:

Μια κούπα πλιγούρι
Μια κούπα νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουτάλια φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 της κούπας κομμένο κρεμμύδι
2 κούπες ντομάτες σε κυβάκια
1 1/2 κούπα αγγούρια
1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 κούπα ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
Μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Βάλτε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεστάνετε το νερό μέχρι να αρχίσει να βράζει και ρίξτε μέσα το αλάτι. Χύστε το νερό πάνω στο πλιγούρι. Αφήστε το για 30 λεπτά, ή ωσότου απορροφηθεί όλο το νερό.
Όσο το πλιγούρι μουλιάζει, ανακατέψτε μαζί το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε το μείγμα στο πλιγούρι, και ανακατέψτε.
Προσθέστε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τα αγγούρια, το μαϊντανό και τη μέντα. Ανακατέψτε ώσπου να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν θέλετε.

Η σαλάτα σας είναι έτοιμη! Μην ξεχνάτε ότι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές μέρες!
  

ediva.gr syntages

Follow us
Similar posts
  • Το μενού της φύσ... Μάρτιος ο πρώτος μήνας της άνοιξης Να δούμε το μενού της φύσης για εμάς αυτή την εποχή. Λαχανικά Αγκινάρες λαδερές ωμοφαγικές ή σε σαλάτα τριμμένες Άνηθος νοστιμίζει τα πάντα Αντίδια σε σαλάτα αλλά και χυμό φρέσκο Αρακάς σε σαλάτα ή με σάλτσα ταχινιού ή αβοκάντο Καρότα σαλάτα ή χυμό με λεμόνι ή σε ζύμωση Κουνουπίδι [...]
  • Φτιάξτε χαλβά με... Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι 700 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml νερό Για τη γέμιση φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα 1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού κακάο 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε [...]
  • Μπιφτέκια λαχανι... Υλικά για 3 μερίδες: 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Σπιτικό πιροσκί ... ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη 450 gr. αλεύρι για τσουρέκια 150 ml. νερό χλιαρό 115 gr. βούτυρο 8 gr. μαγιά στιγμής 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 αυγά  Για τη γέμιση με πατάτα 600 gr. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μικρό ματσάκι δυόσμο [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish