Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Μανιτάρια με σκόρδο και κρασί

 
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας αγνό βούτυρο
  • 100 γρ πιπεροσαλάτα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 ml κρασί λευκό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι -πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε  τα μανιτάρια, τα καθαρίζουμε και τα στεγνώνουμε καλά τοποθετώντας τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε βαθύ  τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι και σοτάρουμε  τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτουμε  τα μανιτάρια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση  (8 – 10 λεπτά  περίπου), μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε  το σκόρδο, το αλάτι –πιπέρι, την πιπεροσαλάτα και τον μαϊντανό. Μόλις πάρουν μια βράση σβήνουμε με το κρασί στο οποίο έχουμε διαλύσει μέσα την μουστάρδα.
Βράζουμε έως ότου εξατμιστεί το κρασί και μείνουν τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους.
 Καλή όρεξη!!
 από wine.gr
 
Follow us
Similar posts
  • Φτιάξτε χαλβά με... Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι 700 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml νερό Για τη γέμιση φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα 1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού κακάο 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε [...]
  • Μπιφτέκια λαχανι... Υλικά για 3 μερίδες: 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Σπιτικό πιροσκί ... ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη 450 gr. αλεύρι για τσουρέκια 150 ml. νερό χλιαρό 115 gr. βούτυρο 8 gr. μαγιά στιγμής 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 αυγά  Για τη γέμιση με πατάτα 600 gr. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μικρό ματσάκι δυόσμο [...]
  • Μανιταρόσουπα εύ... Περιγραφή Μανιταρόσουπα που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι νόστιμη! Τι χρειαζόμαστε: 400 γραμμάρια μανιτάρια 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 κ.σ ελαιολαδο 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό) 2 φλιτζανια τσ. νερό 1 κ.σ αλεύρι 1 κ.γ κόφτο αλάτι ½ κ.γ μοσχοκάρυδο ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι Πώς το κάνουμε: 1) Κόβουμε [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish