Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Λάστιχα χωρίς αέρα δίνουν ώθηση στους ποδηλάτες

fetcher_1168
Τα ποδηλατικά λάστιχα του μέλλοντος που δεν χρειάζονται αέρα και συνεπώς δεν θα σας αφήσουν ποτέ στα μισά του δρόμου, ανέπτυξε αμερικανική εταιρεία από το Κολοράντο.
Συγκεκριμένα, ο σχεδιαστής και ιδρυτής της εταιρείας Μπράιαν Ράσελ σχεδίασε ένα ποδήλατο βουνού εξοπλισμένο με «αθάνατα» λάστιχα 29 ιντσών, τα οποία χάρη σε μια ενίσχυση νανοσωλήνων και μια σειρά από οπές κατά μήκος τους προσφέρουν στον αναβάτη το απαραίτητο «μαξιλαράκι» απορρόφησης των κραδασμών.
Όπως τονίζει ο εμπνευστής της ιδέας, οι οπές των ελαστικών έχουν ικανότητα προσαρμογής ανάλογα με τον τύπο του εδάφους ή το βάρος του αναβάτη. Μάλιστα ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των καινοτόμων ελαστικών, υπογραμμίζει ο ίδιος, αποτελεί το γεγονός ότι βελτιώνουν τις επιδόσεις και την ταχύτητα του ποδηλάτου.
Αυτό, όπως εξηγεί, οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε, όταν τα λάστιχα πιέζονται στο έδαφος, αξιοποιείται πλήρως η ενέργεια που παρέχεται από την κίνηση των πεντάλ.
Το προϊόν βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστικό στάδιο καθώς η εταιρεία αναζητεί χρηματοδότες για την τελειοποίηση των ελαστικών.
 
 


Follow us

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish

«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Enter your email address:

Αρχείο

GreekEnglish