k2_items_src_bb649b5e9b78ccc3d37b687d9b2104deΈφτασε ο καιρός της σπιτικής λεμονάδας. Πειραματίστηκα με πολλές μέχρι να καταλήξω σε αυτή που τελικά είναι η πιο φίνα και με την ανοιξιάτικη μυρωδιά από το θυμάρι γίνεται στο σπίτι ανάρπαστη.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι κλωναράκια, επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 αγγουράκι για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι και 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν βράση.
  • Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου τρία λεπτά.
  • Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και 6 φλιτζάνια κρύο νερό, σε μια μεγάλη κανάτα.
  • Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει (μπορεί να μείνει για περίπου μια εβδομάδα).
  • Σερβίρουμε με πάγο και γαρνίρουμε με θυμάρι και μερικές λεπτές φέτες αγγούρι.

Στην υγειά σας.

timageireveis

Follow us