Έφτασε ο καιρός της σπιτικής λεμονάδας. Πειραματίστηκα με πολλές μέχρι να καταλήξω σε αυτή που τελικά είναι η πιο φίνα και με την ανοιξιάτικη μυρωδιά από το θυμάρι γίνεται στο σπίτι ανάρπαστη.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι κλωναράκια, επιπλέον για γαρνίρισμα
- 2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 αγγουράκι για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι και 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν βράση.
- Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου τρία λεπτά.
- Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και 6 φλιτζάνια κρύο νερό, σε μια μεγάλη κανάτα.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει (μπορεί να μείνει για περίπου μια εβδομάδα).
- Σερβίρουμε με πάγο και γαρνίρουμε με θυμάρι και μερικές λεπτές φέτες αγγούρι.
Στην υγειά σας.
Κανένα σχόλιο