IMG_0350Τηγανητά λαχανικά (Zhiwu Si Bao)
Shanghai

Υλικά
30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια (αγαρικά) κομμένα όλα στο ίδιο πάχος
100 γρ. ρίζες μπαμπού
200 γρ. αρακά
λίγο λάδι για τηγάνισμα
1/8 λίτρου ζωμό λαχανικών
2 κ. γ. ζάχαρη
1 κ. γ. αλάτι
1/2 κ. γ. κορν φλάουρ
1 κ. γ. σησαμέλαιο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για μισή ώρα.
Κόβουμε ζουλιέν το μπαμπού.
Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά.
Αφήνουμε να σουρώσουν τα λαχανικά και τα στεγνώνουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρασία για να τηγανιστούν και όχι να βράσουν στο λάδι.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε γουόκ και τηγανίζουμε τα μανιτάρια και το μπαμπού για ένα λεπτό.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να σουρώσουν από το λάδι.
Αφήνουμε ελάχιστο λάδι στο γουόκ και ξαναζεσταίνουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια το μπαμπού ; και τον αρακά και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύονταςγια λίγο.
Προσθέτουμε το ζωμό, το αλάτι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για ένα επτό σε χαμηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ζεστή πιατέλα.

Αγγελική Ξανθάκη

Follow us