Υλικά:

  • 500γρ. αλευρι (για τσουρεκια)
  • 1 φακελακι μαγια
  • λιγο αλατι
  • χλιαρο νερο
  • 1/2 κουταλακι ζαχαρη
  • ελαφρυ λαδι για τηγανισμα η ελαιολαδο
  • κανελα
  • μελι
  • καρυδια

Εκτέλεση:

Σε μπωλ βαζω το αλευρι με το αλατι.
Κανω ενα λακουβακι στο κεντρο με τη μαγια και τη ζαχαρη.
Ριχνω το χλιαρο νερακι ανακατευοντας απαλα με το χερι μεχρι να γινει μια ζυμη ρευστη και ελαστικη.
Βαζω μεμβρανη και αφηνω σε ζεστο σημειο να φουσκωσει.
Τηγανιζω σε καυτο λαδι με το γνωστο παραδοσιακο τροπο.
Στραγγιζω σε αποροφητικο χαρτι.
Πασπαλιζω με κανελα, μελι (το ζεσταινω σε μπεν μαρι) και ψιλοκομενο καρυδι!!

Follow us