Πολλοί άνθρωποι χρωστούν τη ζωή τους στην προστασία και τις γενναίες πράξεις θαρραλέων ζώων. Ορίστε, λοιπόν, μια μικρή ματιά στις ιστορίες 10 αξιόλογων ζώων που έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές!
 
1. Χοίρος ορμάει στο δρόμο εξαιτίας καρδιακής προσβολής του ιδιοκτήτη του.
Η JoAnn Altsman έπαθε καρδιακή προσβολή και κατέρρευσε μέσα στο σπίτι της. H Lulu, το ογκώδες γουρούνι της κόρης της, έσπευσε έξω από το σπίτι και ξάπλωσε στο δρόμο για να σταματήσει την κυκλοφορία. Προσπάθησε ακατάπαυστα να βρει από κάποιον περαστικό βοήθεια, γυρνώντας κατά διαστήματα στο σπίτι για να ελέγξει την JoAnn, και επέστρεφε ξανά πίσω στο δρόμο όπου συνέχιζε την προσπάθειά της! Τελικά, ένα άτομο σταμάτησε και ακολούθησε τον αποφασιστικό χοίρο πίσω στο σπίτι, όπου βρήκαν την JoAnn στο πάτωμα μέσα στον πόνο. Αμέσως την μετέφεραν στο νοσοκομείο.
2. Κατσίκα τρέφει αγρότη με γάλα, κρατώντας τον ζεστό για 5 ημέρες.
Ενώ έκανε τις καθημερινές εργασίες στο αγρόκτημά του, ο αγρότης Noel Osborne κατά λάθος χτύπησε σε μία σωρό από κοπριά, συντρίβοντας το ισχίο του. Έτσι, δεν μπορούσε να κινηθεί και έμενε πολύ μακριά από οποιονδήποτε που θα μπορούσε να ακούσει τις φωνές του για βοήθεια. Για πέντε μέρες, η κατσίκα του Mandy στριμώχτηκε δίπλα του, κρατώντας τον ζεστό, ακόμα και σε θυελλώδης, κρύες νύχτες. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η ίδια η Mandy του επέτρεπε να την αρμέγει, έτσι ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει την τροφή του!
3. Φάλαινα beluga σώζει δύτη από πνιγμό.
Η δύτρια Yang Yun πήρε μέρος σε έναν διαγωνισμό για να κρατήσει την αναπνοή της όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούσε σε μια πισίνα με φάλαινες beluga στην Κίνα. Η κατάδυση συνεχιζόταν ομαλά μέχρι που προσπάθησε να κουνήσει τα πόδια της και δεν μπορούσε. Τότε ήταν που η Mila, μία από τις φάλαινες beluga, ήρθε για τη διάσωσή της! Έχοντας την αίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, το ζώο κολύμπησε προς το μέρος της Yang, δάγκωσε προσεκτικά το πόδι της και την τράβηξε στην επιφάνεια για να μπορέσει να αναπνεύσει, σώζοντας με αυτόν τον τρόπο τη ζωή της.
4. 92 ναυτικοί σώθηκαν από ένα σκυλί που ονομάζεται Tang.
Το 1919, το πλοίο ”Ethie” κατά τη διάρκεια μεγάλης θαλασσοταραχής προσπαθούσε να πλησιάσει στη στεριά. Με 93 ναυτικούς να κινδυνεύουν να πνιγούν, ένας από τους ναυτικούς προσπάθησε με ένα σκοινί να κολυμπήσει ως τη στεριά, αλλά παρασύρθηκε από τη θάλασσα. Τότε το πλήρωμα στράφηκε προς τον Tang. Με ένα σχοινί στο στόμα του, ο σκύλος πήδησε μέσα στο νερό. Όταν έφτασε στη στεριά, θεατές έμειναν κατάπληκτοι ανακαλύπτοντας ότι στο σαγόνι του ήταν ακόμα το σχοινί. Έτσι, οι υπόλοιποι 92 ναυτικοί τραβήχτηκαν με ασφάλεια στη στεριά λόγω της ανδρείας του Tang.
5. O Willie ο παπαγάλος που έδωσε το κακάρισμα της ζωής του.
Η μόλις 2 χρόνων Hannah θα είχε πνιγεί αν δεν ήταν ο Willie ο παπαγάλος. ”Ενώ ήμουν στο μπάνιο, ο Willie άρχισε να φωνάζει όπως δεν τον είχα ακούσει ποτέ και χτύπαγε τα φτερά του”, δήλωσε η Megan, η babysitter. ”Τότε άρχισε να λέει <<μωρό μαμά>> ξανά και ξανά μέχρι που βγήκα έξω και είδα το πρόσωπο της Hannah να είναι σχεδόν μπλε”. Ο Willie έσωσε την Hannah!
6. Άλογο προστατεύει τον ιδιοκτήτη του από οργισμένη αγελάδα.
Η κτηνοτρόφος Fiona Boyd καθοδηγούσε ένα αδέσποτο μοσχάρι σε υπόστεγο χώρο όταν η εξοργισμένη μητέρα του μοσχαριού ξαφνικά τη χτύπησε, την έριξε κάτω και άρχισε να την ποδοπατάει μανιωδώς. ”Ήμουν απολύτως τρομοκρατημένη και θυμάμαι ότι τυλίχτηκα με τα χέρια μου για να προστατέψω το κεφάλι μου από τις οπλές της”, αναφέρει η ίδια. Τότε ήταν που ο Kerry, ο οποίος βοσκούσε σε κοντινή απόσταση, πήδησε αμέσως για να τη βοηθήσει. Το άλογο αντιστάθηκε και κλωτσούσε την αγελάδα μέχρι να απομακρυνθεί, πιθανότατα σώζοντας την Boyd από το να ποδοπατηθεί μέχρι θανάτου.
7. Γορίλας προστατεύει αγόρι που πέρασε την περίφραξη σε ζωολογικό κήπο.
Όταν ένα νεαρό αγόρι, ο Levan, έπεσε και πέρασε την περίφραξη του ζωολογικού χώρου του γορίλα, χτυπώντας το κεφάλι και σπάζοντας το χέρι του, ο Jambo αμέσως έσπευσε να τον βοηθήσει. Στάθηκε δίπλα στο αναίσθητο μικρό παιδί και μάλιστα του χάιδευε την πλάτη στοργικά, προστατεύοντας έτσι το αγόρι από τον κίνδυνο. Όταν ο Levan ξύπνησε και άρχισε να κλαίει, ο Jambo οδήγησε ολόκληρη την αγέλη μακριά, έτσι ώστε οι διασώστες να μπορέσουν να φτάσουν το αγόρι.
8. Γάτα προειδοποιεί την οικογένεια για διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.
Όταν η βενζινοκίνητη αντλία νερού άρχισε να έχει διαρροές άοσμου μονοξειδίου του άνθρακα στο σπίτι της οικογένειας Keesling, η γάτα τους, Winnie, ξεκίνησε να τους σπρώχνει και να νιαουρίζει δυνατά στα αυτιά τους. “Ήταν ένα τρελό νιαούρισμα, σχεδόν σαν να ούρλιαζε”, δήλωσε η Cathy Keesling. Ώσπου να σηκωθεί, η Cathy αισθανόταν ήδη ζαλάδα και ναυτία από τις αναθυμιάσεις, ενώ ο σύζυγος και ο γιος της ήταν εντελώς αναίσθητοι. Αλλά χάρη στη Winnie, η Cathy ήταν σε θέση να καλέσει ασθενοφόρο προτού κάποιος υποστεί κάτι σοβαρότερο.
9. Ελέφαντας σώζει κορίτσι από το τσουνάμι του 2004.
Η 8χρονη Amber Mason σώθηκε από έναν τετράχρονο ελέφαντα κατά τη διάρκεια του τσουνάμι στην Ταϊλάνδη το 2004. Έτσι όπως το κύμα χτύπησε την ακτή, ο ελέφαντας πήρε την Amber στην πλάτη του και έτρεξε σε ψηλότερο έδαφος. Καθώς το κύμα συνετρίβη γύρω τους, ακόμη και τότε, ο ελέφαντας γύρισε την πλάτη του στο νερό, δημιουργώντας έτσι έναν προστατευτικό τοίχο λόγω της πρόσκρουσης του νερού. “Αν είχε πάει μόνη της ή μαζί μας στην παραλία, δεν θα είχε καταφέρει να ζήσει”, αναφέρει η μητέρα της Amber. “Ο ελέφαντας δέχτηκε όλο το “σφυροκόπημα” του κύματος”.
10. Δελφίνι σώζει σέρφερ από επίθεση καρχαρία.
Ο σέρφερ David Rastovich περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο τον έσωσε ένα δελφίνι από επίθεση καρχαρία. “Καθόμουν στο νερό, όταν ξαφνικά είδα δίπλα μου ένα δελφίνι να συμπεριφέρεται ασυνήθιστα. Στη συνέχεια, είδα το δελφίνι να έρχεται “πετώντας” για να χτυπήσει έναν καρχαρία δυνατά στο πλάι. Εγώ ο ίδιος δεν είχα παρατηρήσει τον καρχαρία πριν”, όπως εξηγεί.
http://ethernews.com
Follow us