Εάν αποφασίσετε με την παρέα σας, ας πούμε έξι άτομα, να πάτε φέτος διακοπές με σκηνές γιατί δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή, να ξέρετε ότι εάν σας εντοπίσει αστυνομικός ή λιμενικός θα πληρώσετε 1800 ευρώ πρόστιμο, δηλαδή, από 300 έκαστος!
Η ρύθμιση που υπερδιπλασιάζει (από 147 ευρώ) το πρόστιμο στους ελεύθερους κατασκηνωτές εμπεριέχεται στο σχέδιο νόμου για τον τουρισμό που φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις».
Βεβαίως το υπουργείο Τουρισμού δεν μπορεί να καταλάβει ότι η ελεύθερη κατασκήνωση ειδικά σε αυτούς τους άγριους οικονομικούς καιρούς είναι ένα δικαίωμα που δεν μπορεί να τιμωρείται με 300 ευρώ πρόστιμο το κεφάλι….
Όπως και δεν μπορεί να διανοηθεί ότι όσοι επιλέγουν –είτε από άποψη είτε από ανάγκη- την ελεύθερη κατασκήνωση δεν είναι – στην συντριπτική τους πλειοψηφία – αλητήριοι, καταπατητές και αυθαίρετοι αλλά υπεύθυνοι κατασκηνωτές. Άλλωστε τους καταπατητές δημοσίων εκτάσεων και τους αυθαίρετους που ξεκίνησαν με ένα τροχόσπιτο και κατέληξαν με αυθαίρετο σπίτι, η κυβέρνηση τους επιβραβεύει με «τακτοποίηση» της «ζαβολιάς» που έκαναν.
Υ.Γ
Το θέμα του υπερδιπλασιασμού του προστίμου εντόπισε το WWF Ελλάς. Διαβάστε εδώ την επιστολή της περιβαλλοντικής οργάνωσης προς τους βουλευτές και τη συντριπτική αποδόμηση του σχεδίου νόμου για τον τουρισμό με στοιχεία.
via
Follow us