Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Purdue και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Biological Chemistry, υπάρχει μια χημκή ουσία που λέγεται πισεατανόλη,(βρίσκεται στο κόκκινο κρασί και σε διάφορα φρούτα όπως βατόμουρα, τα φρούτα του πάθους), και είναι ικανή να ελέγχει το σχηματισμό λίπους αλλά και να καταπολεμά την παχυσαρκία.
Η γνωστή,για τις αντιοξειδωτικές και ευεργετικές δράσεις, ρεσβερατρόλη μετατρέπεται σε πισεατανόλη κατα την κατανάλωση του κρασιού και σταματά την εξέλιξη των κυττάρων λίπους.
Σύμφωνα με την έρευνα, όταν η πισεατανόλη προστίθεται σε καλλιέργειες ανώριμων αδιποκυττάρων (κυττάρων του λιπώδους ιστού), εμποδίζει την ωρίμανσή τους σε λειτουργικά αδιποκύτταρα. Η πισεατανόλη ασκεί τη δράση της προσδενόμενη στους υποδοχείς της ινσουλίνης στην επιφάνεια των ανώριμων αδιποκυττάρων, παρεμποδίζοντας το σχηματισμό λιπαρών οξέων.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα πρώτα αποτελέσματα του πειραματισμού τους είναι ενθαρρυντικά αλλά θα πρέπει να υπάρξει παραπάνω βελτίωση στη σταθερότητα και στη διαλυτότητα της ουσίας στον οργανισμό ώστε να μπορέσει η πισεατανόλη να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Κανένα σχόλιο