Σαγκρία με αλκοόλ
Υλικά
- 1 lt κόκκινο κρασί
- 100 γραμ. ζάχαρη
- 100 ml μπράντι ή κονιάκ
- 1 κομμάτι κανέλλα
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- 1 μήλο
- 1/2 ποτήρι χυμό λεμονίου
- 1/2 ποτήρι χυμόπορτοκαλιού
Εκτέλεση
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ανακατεύετε όλα τα παραπάνω υλικά σε μια κανάτα, αφού κόψετε σε λεπτοκομμένες φέτες τα φρούτα που επιλέξατε τα προσθέτετε(φέτες πορτοκαλιού, λεμονιού, μήλου). Στη συνέχεια σκεπάστε τη κανάτα και αφήστε τη 2 ώρες στο ψυγείο και η σαγκριά σας είναι έτοιμη.
Προσοχή αν και είναι γλυκόπιοτο μπορεί εύκολα να παρασυρθείτε και να κάνετε κεφάλι….
Σαγκρία χωρίς αλκοόλ
Υλικά (Για οχτώ μερίδες)
- 2 φλιτζάνια βραστό νερό
- 2 φακελάκια μαύρο τσάι
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 2 κσ ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια χυμό ροδιού
- 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
- και ανθρακούχο νερό
Ρίξτε σε βραστό νερό τα φακελάκια του τσαγιού και την κανέλα και αφήστε τα για 5 λεπτά. Βγάλτε μετά τα φακελάκια και βάλτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε τη να διαλυθεί.
Σε ένα μεγάλο κανάτι ρίξτε το τσάι, την κανέλλα, το χυμό από ρόδι, το χυμό πορτοκαλιού, το πορτοκάλι,το λεμόνι, το λάιμ, και το μήλο. Το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και κατά προτίμηση από τη μια μέρα στην άλλη.
Λίγο πριν σερβίρετε, συμπληρώνεται με ανθρακούχο νερό. Σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο.
Κανένα σχόλιο