Μια χώρα ατελείωτου καλοκαιριού, η Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα πλούσιο οικοσύστημα, ποικιλία και θεαματικά τοπία, όπως φυσικές ιαματικές πηγές. Είτε ψάχνετε για χαλάρωση είτε θέλετε να επωφεληθείτε από το ήπιο χειμερινό κλίμα, εδώ είναι οι καλύτερες θερμές πηγές που μπορείτε να βρείτε στην Ελλάδα.

Θερμά λουτρά Πόζαρ, Πέλλα
Στην περιοχή της Πέλλας, η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα θερμά λουτρά Πόζαρ βρίσκονται περίπου 110 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 40 χιλιόμετρα από την Έδεσσα στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν. Αυτή η εντυπωσιακή τοποθεσία διαθέτει θερμές πηγές, φυσικές πισίνες και ποτάμια με ιαματικά νερά καθώς και ένα δίκτυο φυσικών και τεχνητών καταρρακτών.

Κρηνίδες, Καβάλα
Σε απόσταση 170 χιλιομέτρων από την πόλη της Θεσσαλονίκης, η κωμόπολη Κρηνίδες είναι γνωστή από την βυζαντινή εποχή. Στην πραγματικότητα, οι οργανωμένες εγκαταστάσεις των Κρηνίδων είναι γνωστές σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για τα ιαματικά λουτρά της. Με μια θερμοκρασία περίπου 29 ° C οι εγκαταστάσεις προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία θεραπειών που προσφέρονται για όλους, για την ανακούφιση του δέρματος και των ρευματικών προβλημάτων, καθώς και των γαστρεντερικών, μυοσκελετικών και ουρολογικών παθήσεων.

Λίμνη Βουλιαγμένης, Αττική
Ακριβώς στη Ριβιέρα της Αθήνας περιμένουν τα ζεστά νερά της λίμνης Βουλιαγμένης. Αυτό το σπα όλο το χρόνο μπορεί να υπερηφανεύεται για τις θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 22-29 °C και προσφέρουν την πιο φυσική απολέπιση δέρματος για κολυμβητές.

 

Αιδηψός, Εύβοια
Βρίσκεται περίπου δυόμισι ώρες από την Αθήνα στο νησί της Εύβοιας, η Αιδηψός είναι μια από τις πιο γνωστές ιαματικές πηγές στην Ελλάδα. Δημοφιλής από τους αρχαίους χρόνους, οι ιαματικές πηγές κυμαίνονται γύρω στους 28°C και το νερό παρουσιάζει υψηλό ποσοστό μαγνησίου, ασβεστίου και σιδήρου με υψηλές θεραπευτικές ιδιότητες. Διάσπαρτα σε όλη την πόλη, οι πηγές παρέχο

 

υν νερό σε όλα τα κέντρα υδροθεραπείας της περιοχής.

Καμένα Βούρλα, Φθίωτιδα
Η ήσυχη παραθαλάσσια πόλη Καμένα Βούρλα, 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα, είναι ένας ακόμη καλός προορισμός για χαλαρωτικές και αναζωογονητικές διακοπές. Ευλογημένη με ραδιενεργά στοιχεία που ωφελούν τη θεραπεία μιας σειράς ασθενειών, η θερμοκρασία του νερού της πηγής κυμαίνεται γύρω στους 30°C.

Lithos Digital

Follow us