aaa036e4cb16038f90e128d8e39c714f_LΟ ευκολότερος τρόπος είναι φυσικά να αγοράσουμε έναν από το super market, όμως μη πάρετε το πρώτο που θα βρείτε μπροστά σας. Ο ανανάς που θα πάρετε πρέπει να πληρεί δύο προυποθέσεις:
α)Να μην έχει στη βάση των φύλλων μικρά γκρίζα σημάδια, τα οποία είναι κοκκοειδή έντομα.
β)Να είναι αρκετά ώριμος. Ο “καλός” ανανάς πρέπει να έχει φύλλα τα οποία δεν βγαίνουν εύκολα!
Παρτέ τον ανανά σπίτι σας και κόψτε τον όπως φαίνεται στη φωτογραφία παρακάτω. Φροντίστε να αφήσετε γύρω στα 5 εκατοστά σάρκας
Αφού τον φυτέψετε, ποτίστε τον κατευθείαν με λίγο νερό! Μετά το αρχικό πότισμα, το φυτό σας δε θα χρειάζεται σχεδόν καθόλου νερό..To πότισμα μια φορά την εβδομάδα είναι απλά, υπεραρκετό!
Τα φυτά ανανά μεγαλώνουν αργά. Πολύ αργά για την ακρίβεια, και θα χρειαστεί να περάσουν περίπου 3 χρόνια πριν αρχίσει το δεντράκι σας να παράγει καρπούς.
Μετά από 3 χρόνια το φυτό σας θα αρχίσει να παράγει καρπούς, τους οποίους μπορείτε να συγκομίσετε όταν φτάσουν αυτό το μέγεθος:
Καλό είναι να λιπαίνουμε το δεντράκι μας μια φορά το μήνα. Προσοχή: Αν βάζετε το λίπασμα με το χέρι φροντίστε να φοράτε πάντα γάντια, για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς!

Τα οφέλη του ανανά:
Δεν είναι μόνο καλό για την διατροφή, είναι επίσης ευεργετικός για την υγεία . Βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, λόγω της περιεκτικότητας σε κάλιο. Έχει την ικανότητα να εμποδίζει την απορρόφηση των λιπών στο πεπτικό σύστημα γιατι ένα ένζυμο αναστέλλει την απορρόφηση του λίπους στην πεπτική οδό .
Επιπλέον, η βιταμίνη C εντείνεται επίσης στην διαδικασία της καύσης του λίπους, ώστε να μην συσσωρεύεται στο σώμα.

Βοηθά στην κατακράτηση υγρών λόγω του ενζύμου (βρομελίνη) και της περιεκτικότητας του σε κάλιο. Καθίσταται διουρητική τροφή και είναι αποτελεσματική στο να βοηθήσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα του ουρικού οξέος. Ωστόσο, οι παθόντες δεν πρέπει να τον καταναλώνουν πολύ ώριμο, λόγω της περιεκτικότητας σε αλκοόλ γιατί μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος.
Αναστέλλει την απορρόφηση του λίπους και στην συνέχεια, αποβάλλεται από το σώμα και βοηθάει στον μετεωρισμό.
Επιπλέον,η βρομελίνη, μειώνει την φλεγμονή μετά από χειρουργική επέμβαση, ρινικό οίδημα λοιμώξεις θεραπεία η ιγμορίτιδα, και την ανακούφιση του πόνου από οστεοαρθρίτιδα.

Είναι ένα δημοφιλές φρούτο που βοηθά στην ενίσχυση των οστών και αυτό γιατί η περιεκτικότητα του σε μαγγάνιο βοηθά στον σχηματισμό μιας πιο πυκνής δομής των οστων .

Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι αρκετά υψηλή, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού της γρίπης , πολύ αποτελεσματικά μπορεί να χρησιμοποιηθει ως φυσικός τρόπος θεραπείας.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα επειδή έχει τα απαραίτητα αμινοξέα , βοηθά στην ενίσχυση του σώματος να ξεπεράσει την κούραση. Κρατάει το δέρμα υγιές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της φλεγμονής του δέρματος.

Αν και έχει πολλά οφέλη για την υγεία δεν θα πρέπει να είναι υπερβολική η κατανάλωση του ανανά. Επειδή ο ανανάς (oskalat) έχει υψηλό οξύ. Το οποίο, εάν καταναλώνεται σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό των λίθων των νεφρών. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα του σε ζάχαρη μπορεί να είναι επιβλαβής.

Follow us