Χρόνης Μίσσιος, Το κλειδί είναι κάτω από το γεράνι, Γράμματα , Αθήνα 1996 , 11η έκδοση
 
Το κλειδί που κρύβεται κάτω από το γεράνι δεν είναι σαν όλα τα κλειδιά.Ανοίγει την πόρτα σ’ έναν άλλο κόσμο, κατοικημένων από ευτυχισμένους δραπέτες, που μακριά από την παγίδα του «πολιτισμού», ζουν αρμονικά με τη φύση και τον εαυτό τους.
Ο κόσμος του Χρόνη Μίσσιου είναι ένα ιδανικό καταφύγιο, πλημμυρισμένο από ξεχασμένες αισθήσεις και θαύματα ζωντανά. Είναι ο κόσμος που υπάρχει βαθιά στην ψυχή μας.
Οι σελίδες του βιβλίου είναι ταξίδι στο μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μας,την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
 
Η ελευθερία είναι Ισοδύναμη με κάθε ανάσα που παίρνουμε για να επιβιώσουμε, και όταν την εκπνεύσουμε πιο πλούσια από τα δικά μας πνευμόνια, ανθίζουν λιβάδια με παπαρούνες κατακόκκινες. Ενα τοπίο που ευφραίνει την καρδιά κάθε ζωντανού οργανισμού πάνω σε αυτή την πλάση. Μα εμείς μέσα στη βουή των υποχρεώσεων και του καταναλωτισμού ξεχάσαμε να χαμογελάμε τα πρωινά, ξεχάσαμε να δίνουμε χαρά μέσα από το βλέμμα και τα χείλη μας.Τρέχουμε μονάχα να αποκτήσουμε πράγματα, να χτίσουμε καριέρες κι ένα ευπρεπές μέλλον και το παρόν μας πάει στράφι.

Στις σελίδες του βιβλίου ανακαλύπτεις χαρακτήρες-αρχέτυπα. Χαρακτήρες που, αφού έχουν ζήσει την άσχημη πλευρά της σύγχρονης κοινωνίας, αποφασίζουν ότι δεν τους αφορά και προχωράνε στην ουσία των πραγμάτων.Η αγάπη και η αλληλοβοήθεια είναι τόσο έντονα αισθήματα, που αγγίζουν τον αναγνώστη και τον κάνουν να νιώθει μέτοχος της παρέας αυτής.Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο, αν διδασκόταν στα σχολία και στα παιδιά, ίσως να έφερνε την επανάσταση. Εν τέλει η πραγματική ζωή βρίσκεται στην επιστροφή στις ρίζες. Δηλαδή στη φύση. Εκεί μονάχα ζεις πραγματικά, ερωτεύεσαι, οσφραίνεσαι, ανακαλύπτεις τη δύναμη της φύσης και τα πραγματικά συναισθήματα.
                                                                  Καλή ανάγνωση  
                                                           Επιμέλεια : Magia Melissa
Follow us