Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Κοκτέιλ με βάση το δυόσμο

Μοχίτο

Για να φτιάξουμε μοχίτο, το κλασσικό Κουβανέζικο ποτό, χρειαζόμαστε:

  • 1 δόση άσπρο ρούμι
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • Σόδα

Βήμα 1ο.
Σε ένα ψηλό ποτήρι βάζουμε τα φύλλα δυόσμου, τη ζάχαρη και λίγο χυμό λάιμ και χτυπάμε με ένα ξύλινο γουδοχέρι στον πάτο, χωρίς να διαλύσουμε τα φύλλα. Χτυπάμε τόσο όσο για ν’ απελευθερώσουν το άρωμά τους.

Βήμα 2ο. 

Προσθέτουμε κατά προτίμηση τριμμένο πάγο, το ρούμι και τον υπόλοιπο χυμό λάιμ.

Βήμα 3ο. 

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σόδα.

Βήμα 4ο.   

Διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου.

Για να φτιάξουμε ένα δροσιστικό ποτό με γκρειπ φρουτ και δυόσμο:

Xρειαζόμαστε:

  • 3 γκρειπ φρουτ
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 3κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 χούφτα Φρέσκα φύλλα δυόσμου

1ο. Βράζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό τη ζάχαρη και τα φύλλα του δυόσμου.
2ο. Απομακρύνουμε απο τη φωτιά και σουρώνουμε.
3ο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό απο τα γκρειπ φρουτ
4ο. Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα σε μπλέντερ
5ο. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά
6ο. Σερβίρουμε μαζί με πάγο και γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο
7ο. Πίνουμε!!!

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και αλκοολ.

Κολπάκι: Για να δώσετε ακόμη περισσότερη γεύση και άρωμα στα κοκταίηλ σας,πριν σερβίρετε τα ποτά τρίψτε τα χείλη των ποτηριών με φύλλα δυόσμου!

Follow us

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish