Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Κοκτέιλ με βάση το δυόσμο

Μοχίτο

Για να φτιάξουμε μοχίτο, το κλασσικό Κουβανέζικο ποτό, χρειαζόμαστε:

  • 1 δόση άσπρο ρούμι
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • Σόδα

Βήμα 1ο.
Σε ένα ψηλό ποτήρι βάζουμε τα φύλλα δυόσμου, τη ζάχαρη και λίγο χυμό λάιμ και χτυπάμε με ένα ξύλινο γουδοχέρι στον πάτο, χωρίς να διαλύσουμε τα φύλλα. Χτυπάμε τόσο όσο για ν’ απελευθερώσουν το άρωμά τους.

Βήμα 2ο. 

Προσθέτουμε κατά προτίμηση τριμμένο πάγο, το ρούμι και τον υπόλοιπο χυμό λάιμ.

Βήμα 3ο. 

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σόδα.

Βήμα 4ο.   

Διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου.

Για να φτιάξουμε ένα δροσιστικό ποτό με γκρειπ φρουτ και δυόσμο:

Xρειαζόμαστε:

  • 3 γκρειπ φρουτ
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 3κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 χούφτα Φρέσκα φύλλα δυόσμου

1ο. Βράζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό τη ζάχαρη και τα φύλλα του δυόσμου.
2ο. Απομακρύνουμε απο τη φωτιά και σουρώνουμε.
3ο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό απο τα γκρειπ φρουτ
4ο. Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα σε μπλέντερ
5ο. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά
6ο. Σερβίρουμε μαζί με πάγο και γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο
7ο. Πίνουμε!!!

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και αλκοολ.

Κολπάκι: Για να δώσετε ακόμη περισσότερη γεύση και άρωμα στα κοκταίηλ σας,πριν σερβίρετε τα ποτά τρίψτε τα χείλη των ποτηριών με φύλλα δυόσμου!

Follow us
Similar posts
  • Φτιάξτε χαλβά με... Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι 700 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml νερό Για τη γέμιση φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα 1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού κακάο 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε [...]
  • Μπιφτέκια λαχανι... Υλικά για 3 μερίδες: 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Σπιτικό πιροσκί ... ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη 450 gr. αλεύρι για τσουρέκια 150 ml. νερό χλιαρό 115 gr. βούτυρο 8 gr. μαγιά στιγμής 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 αυγά  Για τη γέμιση με πατάτα 600 gr. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μικρό ματσάκι δυόσμο [...]
  • Μανιταρόσουπα εύ... Περιγραφή Μανιταρόσουπα που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι νόστιμη! Τι χρειαζόμαστε: 400 γραμμάρια μανιτάρια 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 κ.σ ελαιολαδο 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό) 2 φλιτζανια τσ. νερό 1 κ.σ αλεύρι 1 κ.γ κόφτο αλάτι ½ κ.γ μοσχοκάρυδο ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι Πώς το κάνουμε: 1) Κόβουμε [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish