Αν ο δρόμος σου στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής σε βγάλει, την Ιερισσό να μην την δεις μόνο με το κιάλι. Κατέβα να την περπατήσεις και νέους δρόμους, σοκάκια να γνωρίσεις. Είναι ένα μέρος μαγικό που συνδυάζει θάλασσα, βουνό και ήλιο δυνατό.

Της θάλασσας της τα γαλάζια τα νερά σε καλούν αδιάκοπτα να μπεις, να πλατσουρίσεις και στην άμμο στιγμή να μην καθίσεις. Μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο του χωριού, το απέραντο γαλάζιο ξεπροβάλλει, ενώνεται ουρανός και θάλασσα, ο νους σου ταξιδεύει. Αν πάλι δεν σου αρέσει το νερό πάρε το δρόμο για το πάνω το χωριό. Ανακάλυψε την αρχαία Άκανθο και την ιστορία αυτής που καλά κρατεί. Η σέλφι από κει ψηλά που θα βγεις σου εγγυάται ότι θα είσαι ο νικητής, στα social media μόλις και αν θυμηθείς να μπεις.

Είτε οικογενειακώς, είτε ατομικώς, είτε με το φλερτ, λεπτό δεν πλήττεις, αφού πάντα κάτι εκεί θα βρίσκεις. Μαγαζιά για ρούχα, souvenir, γραφικά ταβερνάκια, πλατείες, παιδικές χαρές, καφετέριες και το βράδυ για να διασκεδάσεις μπαράκια, δυνατή μουσική και περατζάδα στον πεζόδρομο στην παραλιακή. Το καλοκαιράκι ειδικώς γίνεσαι τύπος παραδοσιακός. Οι τοπικές εκδηλώσεις, τα πανηγύρια αυξάνουν και τα τοπικά προϊόντα το στομάχι σου θα γιάνουν. Η γιορτή για το φεγγάρι, ωστόσο αποδεικνύεται αρκετά μεγάλη, φώτα, αοιδοί, χοροί και ένωση Ιερισσιωτών και πάλι.

Επιμέλεια: Ελεάνα Πολύδωρα

Follow us