Τόπος Προέλευσης Ζάκυνθος
Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Σερβίρει 8 άτομα
υλικά
3 λίτρα νερό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό
Ζάχαρη και κανέλα για το γαρνίρισμα
εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και το ζεσταίνουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
- Μετά ρίχνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε σε ένα ταψί που έχουμε προηγουμένως λαδώσει, τη στρώνουμε σε ύψος 4-5 εκατοστά από τον πάτο του ταψιού με μια επίπεδη κουτάλα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Την επόμενη μέρα την κόβουμε σε λοξά κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε τις φιτούρες πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλα.
Κανένα σχόλιο