Υλικά
  • 10 πιπεριές πράσινες μακρόστενες (κατσίκες)
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 250 γρ. καρύδια κοπανισμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κόκκους πιπέρι
  • ξύδι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τις πιπεριές για ένα λεπτό και κατόπιν τις στραγγίζουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα καρύδια ή τα χτυπάμε στο γουδί, τρίβουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και χτυπάμε όλα τα υλικά στο γουδί μέχρι να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το ξίδι, τους κόκκους πιπέρι και όσο λάδι χρειαστεί για να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός, όχι αραιός.
  • Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους.
  • Τις γεμίζουμε με τη γέμιση και τις τοποθετούμε όρθιες πλάι πλάι σε βάζο.
  • Σκεπάζουμε τις πιπεριές με ελαιόλαδο, σφραγίζουμε καλά το βάζο και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ημέρες πριν τις σερβίρουμε, προσέχοντας κάθε φορά που αφαιρούμε μία πιπεριά από το βάζο να χρησιμοποιούμε στεγνό κουτάλι ή πιρούνι.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τις πιπεριές στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα χρόνο

 

Follow us