Υλικά
- 10 πιπεριές πράσινες μακρόστενες (κατσίκες)
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 250 γρ. καρύδια κοπανισμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 κόκκους πιπέρι
- ξύδι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πιπεριές για ένα λεπτό και κατόπιν τις στραγγίζουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα καρύδια ή τα χτυπάμε στο γουδί, τρίβουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και χτυπάμε όλα τα υλικά στο γουδί μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το ξίδι, τους κόκκους πιπέρι και όσο λάδι χρειαστεί για να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός, όχι αραιός.
- Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους.
- Τις γεμίζουμε με τη γέμιση και τις τοποθετούμε όρθιες πλάι πλάι σε βάζο.
- Σκεπάζουμε τις πιπεριές με ελαιόλαδο, σφραγίζουμε καλά το βάζο και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ημέρες πριν τις σερβίρουμε, προσέχοντας κάθε φορά που αφαιρούμε μία πιπεριά από το βάζο να χρησιμοποιούμε στεγνό κουτάλι ή πιρούνι.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τις πιπεριές στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα χρόνο
Κανένα σχόλιο