0031E30472A558F6C8DA8EFFD8A66691Η καλύτερη επιλογή για τις πέργκολες στο καθιστικό του κήπου και στο μπαλκόνι είναι τα φυλλοβόλα αναρριχόμενα φυτά, τα οποία διακοσμούν και σκιάζουν το χώρο το καλοκαίρι, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα που δεν έχουν φύλλωμα επιτρέπουν στις ακτίνες του ήλιου να περάσουν στο χώρο του καθιστικού και να το ζεστάνουν. Τα αναρριχώμενα φυτά με γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης θα καλύψουν γρηγορότερα την πέργκολα δημιουργώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
Η αναρριχόμενη τριανταφυλλιά έχει γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, προτιμά ηλιόλουστες θέσεις ενώ υπάρχουν πολλές ποικιλίες με μικρά ή μεγάλα άνθη, αρωματικές ή μη.
Η γλυτσίνια, είναι επιπλέον μια πολύ καλή επιλογή, έχει πολύ γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, προτιμά ηλιόλουστες θέσεις και εδάφη με καλή αποστράγγιση, ενώ είναι ανθεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες. Τα εντυπωσιακά της άνθη εμφανίζονται την άνοιξη πριν την έκπτυξη των φύλλων.
Ένα ανθεκτικό φυτό, χωρίς προβλήματα σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι η αμπέλοψη, η οποία αναπτύσσεται πολύ γρήγορα ενώ, τα φύλλα της παίρνουν ζωηρό κόκκινο χρώμα κατά το φθινόπωρο.
Η βουκαμβίλια επίσης, δεν αναπτύσσεται πολύ γρήγορα αλλά είναι ευαίσθητη στο ψύχος και προτιμά ηλιόλουστες θέσεις.
Τέλος, η μπιγνόνια η μεγανθής έχει παρατεταμένη ανθοφορία από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο και είναι ανθεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες. Αρνητικό για την μπιγνόνια είναι πως προσελκύει πολλά έντομα και κυρίως μέλισσες και μερμήγκια.
Επιπλέον, μπορείτε να φυτέψετε αμπέλι επιλέγοντας μια επιτραπέζια ποικιλία, συνδυάζοντας και την απαραίτητη σκίαση του χώρου, αλλά και μερικά τσαμπιά σταφύλια το καλοκαίρι.
via
Follow us