Μια ταινία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση. Μια κρίση όχι μόνο οικονομική. Εν μέσω της αυστηρής λιτότητας, η χώρα έχει κατακλυστεί από μια κρίση ασύλου, τα θύματα της οποίας δεν είναι άλλα παρά οι πλέον ευάλωτοι: οι Πρόσφυγες, -συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων- που άφησαν τα πάντα πίσω στην χώρα τους, με στόχο να βρουν ασφάλεια.
Ερχόμενοι στην Ελλάδα, αφήνονται άποροι και άστεγοι, αδύνατοι να κάνουν αίτηση για να στεγασθούν σε κάποιο άσυλο (ίδρυμα), ενώ επίσης απειλούνται από τις αυξανόμενες ρατσιστικές επιθέσεις. Εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, στέλνουν μήνυμα στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο: «Αφήστε μας να φύγουμε!»

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν άνθρωποι που προσπάθησαν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, τις κακουχίες και τους πολέμους στις πατρίδες τους, ψάχνοντας τη Γη της Επαγγελίας στην Ευρώπη. Αντί όμως της φιλοξενίας που περίμεναν, βρήκαν αδιαφορία, εχθρότητα και απάνθρωπες συνθήκες. Κοιμούνται στους δρόμους ή στοιβαγμένοι σε μικρά διαμερίσματα. Κυνηγούν ένα μεροκάματο και πέφτουν θύματα συμμοριών ρατσιστών και ναζιστών.

Πρόκειται για δεκάδες μαρτυρίες από τα «κρυφά» θύματα της λιτότητας για τη ζωή σε δεκάδες προσωπικές κολάσεις.


Follow us