Αντί για βαριά και παχυντικά ντρέσινγκ από μαγιονέζα και πολλά τυριά, επιλέξτε γιαούρτι και διάφορα μπαχαρικά. Προσθέστε τα λαχανικά που σας αρέσουν και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.
Υλικά :
- 1 μικρό μαρούλι
- 1 πιπεριά
- 1 μέτριο αγγούρι
- 1 γιαούρτι (κατα προτίμηση στραγγιστό)
- Χυμό από 1-2 λεμόνια
- Ρίγανη
- Κάρυ
- Αλάτι/Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόψτε τα λαχανικά σε κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, ρίξτε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το κάρυ και αλατοπιπερώστε. Κλείστε το βάζο και χτυπήστε το καλά ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά (σαν μιξεράκι). Προσθέστε το στα λαχανικά σας και συμπληρώστε με 4 κουταλιές ελαιόλαδο(ανάλογα με τα άτομα που θέλουμε να σερβίρουμε έως 2 κουταλιές ανά άτομο).
Καλή σας όρεξη!
Κανένα σχόλιο