Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χώμα που βρίσκουμε στον ακάλυπτο του σπιτιού μας ή στον κήπο ενός φίλου. Αν το χώμα αυτό πλάθεται εύκολα όταν υγρανθεί, έχουμε μεγάλο ποσοστό αργίλου. Αν νιώθουμε πολλούς κόκκους στα δάχτυλα, το χώμα είναι αμμουδερό. Προσπαθούμε να βρούμε κάτι ενδιάμεσο ή να ανακατεύουμε χώματα διαφορετικής προέλευσης.
Αυτό το χώμα ανακατεύεται επάνω σε ένα χοντρό φύλλο πλαστικού με ένα λίπασμα εμπορίου με υψηλό ποσοστό οργανικής ουσίας και χωρίς πρόσμιξη χημικών λιπασμάτων. Ασφαλή από αυτήν την άποψη είναι τα οργανικά λιπάσματα με την αναφορά «Επιτρέπεται στη Βιολογική Γεωργία». Αποφεύγουμε την τύρφη.
Κοσκινίζουμε το μίγμα και τοποθετούμε σβόλους και μικρές πέτρες στον πάτο της γλάστρας. Σαν γλάστρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μεταλλικό, πήλινο, πλαστικό κ.λπ. δοχείο με τρύπες στο πάτωμα για να φεύγει το περίσσιο νερό. Βάζουμε ένα πιάτο από κάτω για να μη λερώνουμε το πάτωμα. Γεμίζουμε τη γλάστρα με το κοσκινισμένο χώμα. Σαν κόσκινο χρησιμοποιούμε ένα μεταλλικό δίχτυ μεγέθους 1-1,5 τ.μ με ανοίγματα περίπου 0,5 εκ. που θα βρείτε σε καταστήματα οικοδομικών υλικών. Η διαδικασία
Προμηθευόμαστε μικρούς βολβούς κρεμμυδιού “κοκάρι” (όπως για το στιφάδο), από γεωπονικό κατάστημα, από τη λαϊκή αγορά ή ένα μανάβικο. Μπορούμε να φυτέψουμε και φυτρωμένα κρεμμύδια από την κουζίνα. Κάνουμε μια τρύπα με το χέρι ή με ένα ξύλο στο χώμα. Βάζουμε το βολβό με το στρογγυλό άκρο προς το κάτω και το σκεπάζουμε χαλαρά με χώμα. Η μύτη δεν πρέπει να φαίνεται ούτε πρέπει να βρίσκεται πιο βαθιά από 0,5-1 εκ. κάτω από την επιφάνεια. Ποτίζουμε. Ξαναποτίζουμε μόνο όταν το χώμα στο βάθος έχει στεγνώσει.
Μπορούμε να φυτεύουμε συνέχεια από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάρτιο με εξαίρεση τους μήνες με παγωνιά. Οι βολβοί αντέχουν έξω από το σπίτι. Σε περίπτωση παγωνιάς ξηραίνεται το πράσινο μέρος του κρεμμυδιού και ο βολβός ξαναδίνει μόλις ανέβει η θερμοκρασία.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φυτεύουμε σκελίδες σκόρδου για να παράγουμε πράσινα σκορδάκια.
Μπορείτε να τα βάλετε και σε γλάστρα ή ζαρντινιέρα με χώμα αντί σε ποτήρι με νερό. – See more at: http://meacolpa.blogspot.gr/2011/11/blog-post_12.html#sthash.k1pNl0QJ.dpuf
Μπορείτε να τα βάλετε και σε γλάστρα ή ζαρντινιέρα με χώμα αντί σε ποτήρι με νερό. – See more at: http://meacolpa.blogspot.gr/2011/11/blog-post_12.html#sthash.k1pNl0QJ.dpuf
Ενα κρεμμυδακι την ημερα τον γιατρο τον κανει περα