Φτιάξτε πεντανόστιμα και τραγανά κουλουράκια στη στιγμή!!Μια συνταγή της μαμάς εύκολη, οικονομική και γρήγορη. Σε 8 λεπτά έτοιμα στο πιάτο μας!!
Υλικά :
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 2 κουταλάκια αμμωνία
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • Αλέυρι όσο πάρει (μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή)
 
Εκτέλεση :
Για να φτιάξουμε τη ζύμη για τα κουλουράκια τοποθετούμε αρχικά το σπορέλαιο στο σκέυος μας και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά ανακατέυοντας τα υλικά με ένα σύρμα. Κοσκινίζουμε το αλέυρι με την αμμωνία και ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού ανακατέυοντας. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μείγμα μας (πρώτα το αλέυρι με τη σόδα και μετά το χυμό πορτοκαλιού με την αμμωνία). Τέλος προσθ’ετουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και  ανακατέουμε μέχρι να γίνει η ζύμη.Προσοχή!!Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή!! Πριν ξεκινήσουμε πλένουμε τα χέρια μας καλά καλά και πλάθουμε τα κουλαράκια μας στο σχήμα που θέλουμε! 
Μια ιδέα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες είναι το σχήμα πλεξούδας.Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ,αφού βάλουμε μια λαδόκολλα για να μην κολλήσουν, και τα ψήνουμε για 8 λεπτά στον αέρα.
 
Tip : Τα κουλουράκια αυτά απολαμβάνονται τέλεια με ζεστό γάλα , μαρμελάδα και μερέντα…
Ή ακόμα και το πρωί συνοδεία με τον καφέ.
Καλή όρεξη!
 
Follow us