Έχετε ανακαλύψει μια αρχαία τηλεόραση τύπου ασπρόμαυρης στην αποθήκη σας και δε ξέρετε τι να την κάνετε; Είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με μια τηλεόραση με επίπεδη οθόνη όπως οι σημερινές με ψηφιακό σήμα, αλλά αυτό μη σας κάνει να σκέφεστε κατευθείαν τον κάδο απορριμάτων (ανακύκλωσης πάντα) στην κοντινότερη περιοχή.
Με λίγη δημιουργικότητα, μεταξύ άλλων, μπορείτε να μετατρέψετε την παλιά σας τηλεόραση σε ένα μοναδικό ενυδρείο.
Δεν είναι δύσκολο! Απλά ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες. 
Όπως φαίνετε και στη φωτογραφία το πιο βασικό και αυτό που πρέπει να κάνουμε αρχικά είναι να αδειάσουμε το εσωτερικό της τηλεόρασης. Ψάχνουμε να δούμε από που μπορούμε να την ανοίξουμε προσεκτικά, κάποες ανοίγουν από πίσω, κάποιες από πάνω. Αφού την έχουμε ανοίξει, αφαιρούμε ότι ηλεκτρονικό βλέπουμε μέσα με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην σπάσουμε τίποτα και εννοείται πως έχουμε αποσυνδέσει τα πάντα απ’το ρεύμα.Εάν το κρίνουμε απαραίτητο, αφαιρούμε τυχόν εσωτερικών διαχωριστικών πάνελ. Ανάλογα με τον σχεδιασμό αφαιρούμε εσωτερικά τμήματα για να απελευθερώσουμε χώρο.
Στη συνέχεια εξετάζουμε αν πρέπει ή όχι να αφαιρέσουμε οποιαδήποτε κουμπιά ελέγχου.
Τα κουμπιά στην τηλεόραση μπορεί να προεξέχουν από την ξύλινη κονσόλα ανάλογα με το μοντέλο της τηλεόρασής μας. Δεδομένου ότι ο στόχος είναι να αδειάσετε την κονσόλα για να κάνει χώρο για μια δεξαμενή ψαριών, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε ένα κουμπί ή δύο.
Τώρα αφού την έχουμε αδειάσει μετράμε τις διαστάσεις του κενού χώρου που έχουμε αφήσει,ώστε να τοποθετηθεί το ενυδρείο ακριβώς στο σημείο της οθόνης, και υπολογίζουμε να αφήσουμε λίγο χώρο δίπλα ωστέ να βάλουμε τυχόν φίλτρα, αντλία αέρα, το φως στην κορυφή, και σωλήνες. Βεβαιωθείτε ότι το ενυδρείο θα είναι ελαφρώς ψηλότερο από την οθόνη.

Tips :

  • Συνδέστε το φως για τη δεξαμενή ψαριών μέσω της υποδοχής που είχε για ρε΄΄υμα η τηλεόραση αρχικά.
  • Για ψυχρότερες περιοχές, μονωτικά το κουτί είναι μια καλή ιδέα. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας.
  • Χρησιμοποιήστε τον επιπλέον χώρο στο εσωτερικό σαν αποθηκευτικό χώρο για τα εργαλεία των τροφίμων και τον καθαρισμό.  
  • Βάλτε μια όμορφη φωτογραφία για background τύπου υποβρύχιας ή ότι σας αρέσει και θα δώσει ακόμα πιο super εικόνα στο ενυδρείο σας! 
  • Αν δεν είστε σίγουροι οτι είστε έτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη της ιδιοκτησίας των ψαριών μην το σκέφτεστε! Έχουν κι αυτά ζωούλα!  

Ευχαριστούμε το Aquahobby.com για τις φωτογραφίες!

 
Follow us