Υλικά :

  • 1/2 κιλό βούτυρο φρέσκο
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι καρύδια
  • 1 μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι της σούπας κονιάκ
  • 1 ποτήρι τσαγιού άχνη
  • και αλέυρι όσο πάρει αλλά να μη γίνει πέτρα

 Εκτέλεση :

Aρχικά χτυπάς το βούτυρο με το λάδι και τη σόδα που θα την έχεις ρίξει ήδη στο λ άδι, στη συνέχεια προσθέτεις το μπέικεν πάουντερ, τη βανίλια , την άχνη, το αλέυρι και μετά τα καρύδια
και στο τέλος το κονιάκ. Μπορείς να τοποθέτησεις το υλικό σε διάφορες φόρμες (αστέρι , δέντρο κ.α ) ωστέ να πάρει το σχήμα που θέλεις.
Ψήνεις στους 180 βαθμους για παραπάνω από μισή ώρα. Βλέπουμε τον φούρνο να μην κοκκινίσουν πολύ. Αφού ψηθούν πασπαλίζεις με άχνη ,
και οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι!!! 

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!!

Από Ελισσάβετ Μινασίδου 
 
Follow us