Site icon Επιστροφή στη φύση

Σιρόπι σκόρδου για τη θεραπεία των λοιμώξεων του θώρακα!

Είναι γνωστό ότι το σκόρδο είναι μία υπερτροφή, με πάρα πολλά οφέλη για την υγεία . Ως αγγειοδιασταλτικό, βοηθά στην διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων, βοηθώντας έτσι τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα και την αύξηση της ενέργειας, της ανάπτυξης των μυών και της λειτουργίας του εγκεφάλου.
Βοηθά, επίσης, στη δυσπεψία και περιέχει ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών βιταμινών και ανόργανων συστατικών.
Επιπλέον, είναι  ένα ισχυρό αντι-βακτηριακό και μπορεί να σκοτώσει τους ιούς εύκολα.
Στη συνέχεια, σας δίνουμε μια σειρά από διαφορετικές ειδικές χρήσεις του σκόρδου, για όσους επιθυμούν να είναι λίγο περισσότερο δημιουργικοί, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας των λοιμώξεων του θώρακα.
Ας δούμε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό και γιατί είναι μια αποτελεσματική θεραπεία …
Η Συνταγή
Για να κάνετε αυτό το σιρόπι σκόρδου, πρόκειται να χρειαστείτε:
  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό (περίπου 250 ml)
  • 125g σκόρδου, ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας θρυμματισμένους σπόρους μάραθου
  • ¼  του φλιτζανιού ξύδι (περίπου 70 ml)
  • 250g ζάχαρης
Τώρα πάρτε το βραστό νερό και προσθέστε το σκόρδο σας. Καλύψτε τα σε μια κατσαρόλα και περιμένετε για 12-24 ώρες.
Μόλις γίνει αυτό, πάρτε μια μικρή κατσαρόλα και σιγοβράστε τους σπόρους μάραθου στο ξύδι.
Τώρα πάρτε την κατσαρόλα με το σκόρδο σας και προσθέστε την στην  κατσαρόλα με τους σπόρους μάραθου.
 Ζεστάνετε το μίγμα και σιγοβράστε έως ότου το σκόρδο μαλακώσει.
Τώρα στραγγίξτε με μουσελίνα και συνθλίψτε το σκόρδο για να εξαγάγετε το χυμό.
Ζεσταίνετε το υγρό αυτό και προσθέτετε σταδιακά όλο και περισσότερη ζάχαρη.
Ανακατεύετε συνεχώς έως ότου διαλύσει σταδιακά η ζάχαρη (μην αφήσετε να βράσει). Αυτό θα δημιουργήσει την σιροπιαστή υφή που θέλετε.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Όταν κρυώσει, ρίξτε το σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι και διατηρήστε το σε σκοτεινό μέρος.
Χρήση
 Το σιρόπι είναι γλυκό και κατεβαίνει ομαλά όταν το πίνετε.
Είναι ανακουφιστικό, ενώ την ίδια στιγμή καταπολεμάει τη λοίμωξη.
Όταν το χρειάζεστε, μπορείτε να πάρετε  έως τρία κουταλάκια του γλυκού την ημέρα, τα οποία θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της ανάκαμψης σας.
Το έντονα αρωματισμένο έλαιο, εν μέρει, θα εισπνευσθεί  άμεσα από τους πνεύμονες  και αυτό θα βοηθήσει να καθαρίσει περαιτέρω η μόλυνση.
 Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε λίγο αλάτι το οποίο καταπολεμά, επίσης, τα βακτήρια – όχι όμως σε μεγάλη ποσότητα, ώστε να μην καταστρέψει τη γεύση.
Το σκόρδο χρησιμοποιείτε ως ισχυρό φάρμακο για κάθε είδους καταστάσεις, εδώ και πολλά χρόνια. Για τη θεραπεία του άσθματος, για παράδειγμα, και, επίσης, για τη θεραπεία του βήχα, της βραχνάδας, τη δυσφορία στο στήθος, άλλες λοιμώξεις και τη συσσώρευση φλέγματος .
Κρατήστε λίγο σκόρδο σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή!
 Και αν συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε σκόρδο στη μαγειρική σας, τότε θα δείτε ότι βοηθά στο να διατηρήστε υγιείς.
Follow us
Exit mobile version