Όλο και περισσότερες έρευνες υποστηρίζουν την ιδέα ότι η φλεγμονή είναι στο επίκεντρο των περισσότερων χρόνιων εκφυλιστικών παθήσεων όπως οι αρθρίτιδες ,οι καρδιαγγειακές παθήσεις ,ο διαβήτης ,το Alzheimer ,κάποιες μορφές καρκίνου ακόμα και οι ημικρανίες , οι πόνοι στην πλάτη κ.α και επίσης είναι γνωστό ότι τα τρόφιμα μπορούν ή να προκαλούν ή να αναστέλλουν τις φλεγμονές στο σώμα μας, μιά κατάσταση η οποία είναι επιζήμια για τον οργανισμό μας διότι εμποδίζει την επιστροφή στην ισορροπία εμποδίζοντας την θεραπεία.
Συνταγή:
Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε μερικές φέτες από
Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε μερικές φέτες από
- φρέσκο τζίντζερ
- φρέσκο κουρκούμι και
- ένα δυό ξυλάκια κανέλας σιγοβράζουμε για είκοσι – 20 – λεπτά με μισή ώρα
Σερβίρουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και το χυμό ενός λεμονιού , το πίνουμε ζεστό ή κρύο και επειδή είναι λίγο δύσκολο να βρούμε φρέσκο τζίντζερ (έχει στα σουπερ μάρκετ) και κουρκούμι μπορούμε να κάνουμε το ρόφημά μας με αποξηραμένα ή αλεσμένα σε σκόνη βότανα.
Δηλαδή σε ένα -1- λίτρο νερό που μόλις βράσαμε προσθέτουμε από μισό κουταλάκι του γλυκού
- κουρκούμι σκόνη
- τζίντζερ σκόνη και
- κανέλα σκόνη
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε άνετα να το πιούμε
προσθέτουμε το μέλι μας και το λεμόνι και το απολαμβάνουμε!!!
Πηγή: botanologia.blogspot.gr