Μια φιλική προς την καρδιά διατροφή μπορεί να βοηθήσει τα αιμοφόρα αγγεία να αποφύγουν την πλάκα και στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Ακολουθούν συμβουλές για διατροφή φιλική προς την καρδιά:
- Καταναλώστε άφθονα λαχανικά και φρούτα.
- Προτιμήστε τα προιόντα ολικής αλέσεως για τουλάχιστον τη μισή καθημερινή σας κατανάλωση σε δημητριακά.
- Να καταναλώνετε γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, όπως γιαούρτι, τυρί και γάλα.
- Επιλέξτε άφθονους ξηρούς καρπούς, άπαχο κρέας, ψάρι και πουλερικά χωρίς την πέτσα.
- Προτιμήστε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά μέσω ψαριών, ξηρών καρπών και ελαίων από λαχανικά.
- Να αποφεύγετε κορεσμένα και τρανς λιπαρά, αλάτι, χοληστερόλη και ζάχαρη.
Η καρδιά μας είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του σώματος μας, γι΄ αυτό όλοι οφείλουμε να την προστατεύουμε, για να την κρατήσουμε γερή.
Διαβάστε ποια είναι τα τρόφιμα που «αγαπάει» η καρδιά…
– Τροφές πλούσιες σε Ω-3 και αντιοξειδωτικά, όπως σολομός, σαρδέλα, ξηροί, καρποί, πράσινο τσάι.
– Φρέσκα φρούτα και λαχανικά αφού και αυτά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
– Λίγο κόκκινο κρασί, καθώς η κατανάλωση ενός ποτηριού κρασιού είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την καρδιά και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
– Λιγότερο αλάτι και λιπαρά. Αφού η κατανάλωση αλατιού βοηθά στην υπέρταση και η αυξημένη κατανάλωση λιπαρών βοηθά στην αύξηση της κακής χοληστερίνης
Επιπλέον, δεν νευριάζουμε, η προσπαθούμε να επιλέξουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση ζωής γιατί κάθε φορά που νευριάζουμε αυξάνονται οι χτύποι της καρδίας και κουράζεται χωρίς λόγο.
Τέλος, δεν σταματάμε να γυμναζόμαστε, αλλά και να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις.
Πηγή: myworld.gr , advancehealth.gr