Μία καλή ιδέα για να δώσουμε ιδιέτερη νοστιμιά στο αλάτι, είναι να το εμπλουτίσουμε με το άρωμα και την γεύση των βοτάνων. Το αλάτι έχει την ιδιότητα να απορροφά το άρωμα των βοτάνων και να το κρατά.
Βότανα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι: τσουκνίδα, δεντρολίβανο, λεβάντα, φασκόμηλο, ρίγανη, θρούμπι, μέντα, θυμάρι, δυόσμο, κόλιαντρο, κάρδαμο, τζίντζερ, πιπέρι, βασιλικό, μοσχοκάρυδο, κρεμμύδι
Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε βότανα θέλουμε, αλλά συνήθως επικεντρωνώμαστε σε αυτά που έχουνε ιδιέτερα έντονα αρώματα και γεύσεις. Μία συνταγή είναι η εξής:
Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε βότανα θέλουμε, αλλά συνήθως επικεντρωνώμαστε σε αυτά που έχουνε ιδιέτερα έντονα αρώματα και γεύσεις. Μία συνταγή είναι η εξής:
Υλικά :
Σκόρδο
Πιπέρι
Φασκόμηλο
Δεντρολίβανο
Βάζουμε όλα τα ξερά βότανα μαζί σε ένα γουδί και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουνε σκόνη. Βάζουμε μέσα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο γουδί. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.