Οι σπόροι είναι θρεπτικοί και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά.
Δε πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται ελεγμένα διότι περιέχουν αρκετές θερμίδες.
Σπόροι κολοκύθας: Πλούσιοι σε πρωτεΐνες,σίδηρο ψευδάργυρο και φώσφορο τρώγονται και ωμοί.
Σουσάμι. Αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου ενώ περιέχει και σίδηρο και νικοτινικό οξύ.
Οι αλεσμένοι σπόροι (ταχίνι) μπορούν να αποτελέσουν μια θαυμάσια σάλτσα.
Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε καβουρντισμένους σπόρους πάνω από τα γεύματα στο γουοκ.
Ηλιόσποροι. Είναι πλούσιοι σε κάλλιο φώσφορο αλλά περιέχουν και πρωτεΐνες σίδηρο και ασβέστιο.
Λιναρόσποροι. Καλή πηγή πρωτεϊνών και ω3 λιπαρών οξέων .Μπορούν να προστεθούν στα μιλκ σεικ και στο ψωμί αλλά και στα δημητριακά για πρωινό.