Εάν λοιπόν ταλαιπωρήστε από υπέρταση καλό είναι να εντάξετε στη διατροφή σας καθημερινά 2 3 σκελίδες σκόρδο.Για να αποκομίσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα της αλυσίνης που περιέχει το σκόρδο πρέπει να εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικότερα υγιεινής διατροφής που περιλαμβάνει οπωσδήποτε περιορισμό του αλατιού.
ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ: Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως γνωστόν και στη μαγειρική.Μια άλλη χρήση του είναι ωμό στα φαγητά ζώων ώστε να προστατευτούν από εντερικές και στομαχικές μολύνσεις.
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Η μόνη αρνητική δράση του σκόρδου είναι η έντονη και διαπεραστική μυρωδιά του.Επίσης,άτομα με προβλήματα υπέρτασης και καρδιάς που λαμβάνουν αντιθρομβωτικά φάρμακα πρέπει να συμβουλέυονται τον γιατρό τους σχετικά με το αν επιτρέπεται η συχνή κατανάλωση σκόρδου.
Επιμέλεια
Άρτεμις Ζερδελή Διαιτολόγος Διατροφολόγος