Site icon Επιστροφή στη φύση

Μηλόπιτα νηστίσιμη

υλικά

Για τη ζύμη:
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού Μαργαρίνη Χωριό κλασικό (νηστίσιμη)
4-5 κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
6 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
2 κ.σ. Μαργαρίνη Χωριό κλασικό (νηστίσιμη)

εκτέλεση

  1. Στο μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  2. Σταδιακά προσθέτουμε τη μαργαρίνη Χωριό και ρίχνουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τις φέτες των μήλων.
  4. Κατόπιν πασπαλίζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  5. Βάζουμε από πάνω τη μαργαρίνη Χωριό σε μικρά κομματάκια.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 1 ώρα.
Follow us
Exit mobile version