Σε αυτή την συνταγή θα μάθουμε πώς να φτιάχνουμε την παραδοσιακή Λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας με την χρήση Μπύρας αντί για μαγιάς. Αυτή η συνταγή της Λαγάνας είναι εύκολη και μέσα σε λίγη ώρα θα την έχετε έτοιμη, ζεστή και λαχταριστή για να καταναλωθεί με τον ταραμά και τα άλλα νηστήσιμα!
Συστατικά
- 2 μεγάλα μπουκάλια μπύρα
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 7-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σπορέλαιο
- 100 γραμμάρια σουσάμι
Εκτέλεση
- Αδειάζουμε την μπύρα σε μια λεκάνη για ζύμωμα. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι με έναν μεγάλο αναδευτήρα με τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό.
- Εν τω μεταξύ βάλτε το σουσάμι ή ό,τι άλλους σπόρους σε χλιαρό νερό για να απελευθερώνουν το άρωμα τους.
- Μετά προσθέτουμε το αλάτι την ζάχαρη την μαστίχα και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά το μίγμα.
- Αλευρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε πάνω το μίγμα αφού το έχουμε πασπαλίσει με αρκετό σουσάμι.
- Την βάζουμε στον φούρνο και την ψήνουμε περίπου για μια ώρα.
Preparation time: 30 minute(s)
Cooking time: 1 hour(s)