Site icon Επιστροφή στη φύση

Συνταγή Λαγάνας με Μπύρα για την Καθαρά Δευτέρα

Σε αυτή την συνταγή θα μάθουμε πώς να φτιάχνουμε την παραδοσιακή Λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας με την χρήση Μπύρας αντί για μαγιάς. Αυτή η συνταγή της Λαγάνας είναι εύκολη και μέσα σε λίγη ώρα θα την έχετε έτοιμη, ζεστή και λαχταριστή για να καταναλωθεί με τον ταραμά και τα άλλα νηστήσιμα!

Συστατικά
  • 2 μεγάλα μπουκάλια μπύρα
  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 7-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σπορέλαιο
  • 100 γραμμάρια σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Αδειάζουμε την μπύρα σε μια λεκάνη για ζύμωμα. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι με έναν μεγάλο αναδευτήρα με τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό.
  2. Εν τω μεταξύ βάλτε το σουσάμι ή ό,τι άλλους σπόρους σε χλιαρό νερό για να απελευθερώνουν το άρωμα τους.
  3. Μετά προσθέτουμε το αλάτι την ζάχαρη την μαστίχα και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά το μίγμα.
  4. Αλευρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε πάνω το μίγμα αφού το έχουμε πασπαλίσει με αρκετό σουσάμι.
  5. Την βάζουμε στον φούρνο και την ψήνουμε περίπου για μια ώρα.

Preparation time: 30 minute(s)

Cooking time: 1 hour(s) 

 
 
Follow us
Exit mobile version